Mladić umro 3 dana nakon hapšenja, porodica objavila potresne slike iz bolnice: "Policajci su ga pretukli"

Petorica policajaca, svi Afroamerikanci, otpušteni su prošle nedelje nakon incidenta tokom hapšenja mladića

  • 2
Tyre Nichols Memfis preminuo smrt Foto: Tanjug/AP

Petorica policajaca iz Tenesija otpuštena su u petak zbog upotrebe prekomerne sile tokom hapšenja Afroamerikanca (29), koji je umro nekoliko dana nakon što su ga navodno pretukli.

U saopštenju šefa policije Memfisa, Serelina Dejvisa, navodi se da su policajci prekršili nekoliko pravila odeljenja, uključujući prekomernu upotrebu sile, dužnost intervenisanja i dužnost pružanja pomoći".

Odeljenje je identifikovalo policajce i svi su Afroamerikanci.

Tajra Nikolsa zaustavili su policajci zbog opasne vožnje 7. januara. Kada su mu policajci prišli, došlo je do sukoba, a Nikols je pešaka pobegao sa lica mesta. Došlo je do drugog sukoba, pre nego što su ga policajci na kraju uhapsili.

"Nakon toga on se žalio da ima nedostatak daha, kada je pozvana Hitna pomoć na lice mesta", dodaje se u saopštenju.

Nikols je stigao u bolnicu u kritičnom stanju i umro tri dana kasnije, 10. januara. Nije objavljen uzrok njegove smrti.

Nisu poznati ni dodatni detalji njegovog hapšenja, ali njegova porodica veruje da je korišćen elektrošoker, biber-sprej i da su ga policajci brutalno pretukli do tačke da je bio neprepoznatljiv.

Porodica je objavila uznemirujuće fotografije Nikolsa kako leži na bolničkom krevetu malo pre nego što je preminuo. Na fotografijama se čini da mu je lice natečeno i u modricama, dok je disao uz pomoć aparata.

"Niko ne treba da umre tokom zaustavljanja u saobraćaju. Sigurno su ga agresivno izvukli iz automobila i on se uplašio za svoj život, zbog čega je pobegao", rekao je njegov očuh Rodni Vels tokom protesta zbog mladićeve smrti.

Porodica zahteva da se objavi snimak sa kamere tokom hapšenja, na šta je policija odgovorila da će ga objaviti nakon završetka interne istrage.

Video: Isto ovo desilo se Džordžu Flojdu: Novi snimak policijske brutalnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    23. januar 2023 | 16:57

    Ah,da Tenesi ,tradicionalno demokratska država,hahahah,kao i čitave USA,sprdnja ,daj brw da naoružamo afroamerikance ,pa daaa

  • Juga

    23. januar 2023 | 17:36

    Kao za vreme Tita,pa ti sine pravi s....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA