Britanski državljani poginuli u Ukrajini tokom humanitarne evakuacije

Pogibiju britanskih humanitaraca potvrdile su njihove porodice

  • 10
Britanac Kristofer Peri Ukrajina nestao Christopher Parry Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/EyePress News

Britanski državljani Kris Pari i Endrju Bagšo ubijeni su tokom akcije humanitarne evakuacije u istočnoj Ukrajini, saopštile su danas njihove porodice.

Njihov nestanak je prijavljen pre nekoliko nedelja.

"Sa velikom tugom moramo da objavimo da je naš voljeni Krisi ubijen zajedno sa svojim kolegom Endrjuom Bagšoom tokom izvođenja akcije humanitarne evakuaciju iz Soledara, na istoku Ukrajine", saopštila je njegova porodica u izjavi koju je objavio britanski Forin ofis, prenosi BBC.

Dodaje se da su pokušavali da spasu jednu stariju ženu iz Soledara gde se vode intenzivne vojne aktivnosti, kada je njihov automobil pogodila granata.

Ruska grupa Vagner saopštila je ranije ovog meseca da su njene snage pronašle telo jednog od dvojice Britanaca koji su prijavljeni kao nestali u istočnoj Ukrajini, na mestu teških borbi između ukrajinskih i ruskih snaga.

Ukrajinska policija je saopštila da su njih dvojica napustili grad Kramatorsk i uputili se u grad Soledar 6. januara i da su prijavljeni kao nestali sledeće večeri nakon što je prekinut kontakt sa njima. Porodica nije saopštila dodatne detalje o okolnostima njihove smrti.

Video: Snimak eksplozije na Krimskom mostu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zna se

    24. januar 2023 | 23:10

    Sve sami humanitarci.

  • Super Brundo

    24. januar 2023 | 23:17

    "Prenosi BBC".Na drugim slikama ovaj humanitarac i njegov kolega su u uniformama i sa oruzjem.Mogli su da ostanu kod kuce i zive.Ali izabrali su da potraze dzavola i nasli su ga.Otisli na svoju odgovornost.

  • SrbskiBek

    24. januar 2023 | 23:37

    Niko od ovih ne ratuje tamo !??? Rusi pobise sve doktore it strucnjake humanitarce !?? Nigde vojnika ni jednog ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA