Snežno nevreme pogodilo Avganistan: Od hladnoće umrlo 160 ljudi

Veliki broj humanitarnih organizacija delimično je obustavio rad poslednjih sedmica zbog odluke talibanske administracije da zabrani ženama da rade u nevladinim organizacijama

  • 0
Avganistan, sneg Foto: Tanjug/AP

Više od 160 ljudi je umrlo od hladnoće ovog meseca u Avganistanu, gde je zima najoštrija u poslednjih više od jedne decenije, saopštile su danas talibanske vlasti.

Portparol avganistanskog ministarstva za upravljanje prirodnim katastrofama Šafiulah Rahimi rekao je da su zbog veoma hladnog vremena od 10. januara do sada umrle 162 osobe, preneo je Rojters.

Najhladnija zima u poslednjih 15 godina pogodila je Avganistan, a temperature su pale na čak minus 34 stepena Celzijusovih.

Veliki broj humanitarnih organizacija delimično je obustavio rad poslednjih sedmica zbog odluke talibanske administracije da zabrani ženama da rade u nevladinim organizacijama.

Šef agencije UN za pomoć Martin Grifits rekao je tokom posete Kabulu ove sedmice da svetska organizacija traži izuzeće od zabrane za žene da rade u humanitarnim organizacijama u Avganistanu da bi pomogle u nastaloj krizi zbog velike hladnoće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA