Sudija objasnio zašto je produžio pritvor braći Tejt: Opasni su, terali su žene na pornografiju

Sudija je naveo da su braća Tejt iskorišćavanjem žena sticali veliku zaradu

  • 2
Endrju Tejt Foto: Tanjug/AP

Sudija suda u Rumuniji objasnio je danas zašto je produžen istražni zatvor za Endrjua Tejta i njegovog brata Tristana.

Sudija je istakao da Endrju Tejt i njegov brat Tristan predstavljaju "izuzetnu opasnost" zbog sposobnosti da "targetiraju" žene.

Takođe je ukazao na njihov kapacitet i napore da "vrše permanentnu psihološku kontrolu nad žrtvama", prenosi BBC.

"U cilju zaštite istrage i obezbeđivanja prisustva osumnjičenih na budućem suđenju, pritvor je opravdan potrebom da se upravlja društvenim tenzijama i javnim redom u vezi sa ovim slučajem", stoji u pisanom obrazloženju glavnog suda u Bukureštu.

U svom objašnjenju sudija je naveo sposobnost braće Tate da lako pronalaze ranjive žrtve i da njihovim iskorišćavanjem stiču veliku zaradu. Dodao je, pozivajući se na tvrdnje tužioca, teške uslove u kojima su žene, koje su radile za Tejta, radile neprekidno 12 sati, sa samo petominutnom pauzom.

Skrenuo je pažnju i da je Tejt koristio "metodu ljubavnika" koju trgovci ljudima često upotrebljavaju da bi uvukli žene u seksualnu industriju radi zarade, rekavši da su sve navodne žrtve u ovom slučaju "tražile pažnju i nežnost od optuženih", što im je on uslovljavao obavljanjem rada koji je samo braći donosio zaradu.

Tužioci nisu u potpunosti razjasnili činjenice ovog slučaja, ali to ne otklanja osnovanu sumnju da su optuženi počinili krivična dela za koja se protiv njih vodi istraga, što opravdava njihov pritvor na zakonskoj osnovi, zaključuje se u obrazloženju sudije.

Braća Tejt zadržani su u pritvoru dodatnih 30 dana, do 27. februara, dok policija istražuje navode o silovanju i trgovini ljudima, što oni negiraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da da da

    28. januar 2023 | 07:55

    A te iste žene ne znaju gde su,s' kim su i šta se tamo događaja,pa bi sad da ih tuže i uzmu keš. Heheheheheheehehehe prazne price

  • Ime

    31. januar 2023 | 14:09

    Pa naravno, prazne priče. Ne postoji ništa u njegovom dosijeu, nego pokušavaju da ga ućutkaju jer ne mogu drugačije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA