Snimak dečaka koji je otvorio vatru u Jerusalimu: Napadač pucao u oca i sina, pa ubrzo likvidiran

Trinaestogodišnji dečak iz istočnog Jerusalima otvorio je vatru na ulazu u arheološki lokalitet

  • 0
Izrael Jerusalim teroristički napad na sinagogu Foto: Tanjug/AP

Dve osobe povređene su jutros u terorističkom napadu na arheološko nalazište Davidov grad u Jerusalimu, u drugom napadu u Jerusalimu u poslednja 24 sata, piše Jerusalim post.

Trinaestogodišnji dečak iz istočnog Jerusalima otvorio je vatru na ulazu u arheološki lokalitet.

U napadu su ranjeni otac i sin, dok su maloletnog napadača upucala dvojica civila, koji su imali kod sebe pištolj i dozvolu za nošenje i upotrebu.

Policija i snage Šin Beta stigle su na lice mesta u roku od nekoliko minuta zbog pojačane budnosti policije. Policija trenutno istražuje identitet ubice, a pretresi su u toku u toj oblasti u pokušaju da se otkrije da li je imao bilo kakvu pomoć, navodi Maariv.

Među povređenima su 22-godišnji muškarac i 45-godišnji muškarac, obojica u teškom, ali stabilnom stanju sa povredama gornjeg dela tela. Njih dvoje su evakuisani u medicinski centar Shaare Zedek, rekao je portparol MDA. Čovek u svojim dvadesetim je volonter MDA, a stariji muškarac mu je otac.

Portparol Hamasa Hazem Kasem pozdravio je napad, rekavši: „Herojska akcija u Silvanu je potvrda nastavka akcije otpora na svim okupiranim teritorijama i kao odgovor na zločine okupacije nad našim narodom na svetim mestima.

Incident se dogodio dan nakon terorističkog napada na sinagogu u naselju Neve Jakov u Jerusalimu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA