Poplave i klizišta na Novom Zelandu, ima mrtvih: U Oklandu kiša i narednih dana, strah od pogoršanja situacije

U Oklandu, u kome su u poplavama i klizištima u poslednja tri dana život izgubile četiri osobe, na snazi je i dalje vanredno stanje

  • 0
Poplave Okland Novi Zeland Foto: Tanjug/AP

Novozelandske vlasti sapštile su danas da će u Oklandu, najvećem gradu te zemlje, koji je pogođen velikim poplavama, kiša nastaviti da pada i narednih dana i upozoravaju da mogu dodatno da pogoršaju situaciju.

"Dolazi nam još nepovoljnije vremenske prilike i moramo da se pripremimo za to", rekla je dežurna kontrolorka Uprave za vanredne situacije u Oklandu Rejčel Keleher na konferenciji za medije, prenosi Rojters.

U Oklandu, u kome su u poplavama i klizištima u poslednja tri dana život izgubile četiri osobe, na snazi je i dalje vanredno stanje.

Vanredno stanje je ukinuto u regionu Vaitomo južno od Oklanda.

Letovi za i iz Oklanda i dalje su u kašnjenju i podložni su otkazivanjima, a sve plaže oko grada i škole neće raditi do 7. februara.

"Poplave su prouzrokovale veliku materijalnu štetu širom Oklanda", rekao je danas premijer Novog Zelanda Kris Hipkins za državnu televiziju TVNZ.

Naveo je da je hitan smeštaj potreban za oko 350 ljudi.

Video: Jedna osoba se vodi kao nestala: Tri osobe poginule u poplavama na Novom Zelandu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA