Par uhapšen pred detetom usred restorana u Rusiji: Govorili protiv rata, gost ih čuo i pozvao policiju

Nekoliko policajaca je upalo u restoran i držalo par na zemlji oko sat vremena, prema rečima svedoka

  • 11

Par iz Rusije uhapšen je u gradu Krasnodar tokom vikenda.

Prema pisanju nekoliko nezavisnih medija u Rusiji, policija je uhapsila Olesju i Alekseja Ovčinikova i odvela ih u zatvor zbog antiratnog razgovora.

Njih dvoje su navodno u restoranu pričali o ratu u Ukrajini i prema pisanju Moscow Times, govorili protiv sukoba koji traje skoro godinu dana. Njihov razgovor je navodno čuo drugi gost restorana i pozvao policiju.

Mediji prenose da je nekoliko policajaca upalo u restoran i oborilo par na zemlju. Oni su navodno na zemlji ležali oko sat vremena, a onda su odvedeni u policijsku stanicu. Sve vreme sa njima je bilo i njihovo dete (9), prema rečima svedoka.

Par je optužen za "huliganizam" i morao je da provede noć iza rešetaka, dok su njihovo dete zvaničnici smestili kod članova porodice.

Prema rečima para, policija im je priznala da su uhapšeni zbog antiratnih izjava. Par je bio na sudu jutro nakon posete restoranu. Za sada se, međutim, o presudi ništa ne zna.

Video: Baka na kolenima dočekala unuka koji je ukrajinski vojnik: Snimak iz Hersona se širi po mrežama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    31. januar 2023 | 13:11

    I šta je tu čudno i neobično? Sećate se američkih gradjana koje su hapsili kada su govorili protiv rata u Vijetnamu? Ne sećate se....

  • Sale71

    31. januar 2023 | 19:09

    Hitler je mala beba za Putina.

  • sasa

    3. februar 2023 | 05:15

    sta mislite sta bi se dogodilo da ste u melburnu prosle godine nesto rekli protiv drzavne politike vakcina?ili u vasingtonu svojevremeno oko vijetnama da ste pricali o stotinama hiljada nevino pobijenih ljudi samo zato sto su hteli da zive onako kako su oni hteli? a gde ja irak,libija,milioni stradalih indijaca,indijanaca,aboridzina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA