≫ 

Došao kao turista i postao ubica: Ko je Srbin uhapšen u Nemačkoj zbog ubistva penzionerki?

On je optužen da je ubio udovicu Hajdemariju K. (77) i Gertraunt N. (89) u Nemačkoj

  • 0
Phantombild serijski ubica Nemačka

Foto: Polizei Aalen

Nemačka policija uhapsila je Srbina (31), serijskog ubicu koji je osumnjičen za ubistvo dve penzionerke.

On je optužen da je ubio udovicu Hajdemariju K. (77) i Gertraunt N. (89).

Pored toga, on je osumnjičen i za pljačku 17. januara, kada je 83-godišnjaku zapretio pištoljem, rečeno je na konferenciji za medije, prenosi Bild.

Srbin je u sredu na zahtev javnog tužioca izveden pred sud za prekršaje, gde je optužen zbog ubistva, ubistva iz nehata i pokušaja razbojništva. Osumnjičeni je potom odveden u pritvor.

Prema svedočenju uhapšenog, on je od decembra 2022. godine u Nemačkoj sa suprugom i dvoje dece. Navodno je došao kao turista, a onda je postao ubica.

Kako su saopštili istražitelji na konferenciji za novinare, navodni serijski ubica u Nemačkoj još nije poznat kriminalističkoj policiji. Porodica osumnjičenog je ispitana i puštena, ali se trenutno još nalazi u Nemačkoj.

Prema rečima glavnog detektiva Jorga Majnharta, razni dokazi su pronađeni istragom i pretresom okoline na mestima zločina u Halu i Mihelbahu, uključujući i oružje kojim su počinjeni zločini. Na njemu je pronađen muški DNK, poreklo oruđa je utvrđeno i osumnjičeni je identifikovan.

On je uhapšen u utorak, 31. januara, samo 150 metara od mesta zločina, saopštila je policija na konferenciji za medije.

Komšije su za Stuttgarter Zeitung rekle da su službenici u civilu okružili zgradu i odveli muškarca sa lisicama na rukama. Ubrzo nakon toga, iz stana su odvedeni i žena i deca, dok su stan i podrum zapečaćeni.

Za sada nije poznato da li je Srbin ubio i naslednice pivare Elfrid Huhler (94) u oktobru 2020. godine, koja je pronađena mrtva u svom stanu. Dve godine kasnije i samo 200 metara dalje, pronađena je mrtva Hajdmarija K, a prošle srede i Gertraunt N. (89).

Video: Nemačka u šoku: Pronađeno pet leševa dece u stanu, majka skočila pod voz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA