Umro Pervez Mušaraf

"Izražavamo iskreno saučešće povodom smrti generala Perveza Mušarafa, bivšeg predsednika i načelnika Generalštaba. Neka mu Alah blagoslovi dušu i da snagu njegovoj porodici", piše u saopštenju

  • 5
Pervez Mušaraf Foto: CARL COURT / AFP / Profimedia

Pervez Mušaraf, bivši predsednik Pakistana, umro je u Dubaiju posle duge i teške bolesti, saopštila je pakistanska vojska.

U izjavi poslatoj CNN-u, visoki zvaničnik vojske je izrazio "iskreno saučešće" zbog "odlaska generala Perveza Mušarafa".

"Izražavamo iskreno saučešće povodom smrti generala Perveza Mušarafa, bivšeg predsednika i načelnika Generalštaba. Neka mu Alah blagoslovi dušu i da snagu njegovoj porodici", piše u saopštenju.

Pervez Mušaraf je bio bivši predsednik general i načelnik Generalštaba pakistanske armije. Došao je na vlast vojnim pučem 1999. godine, a predsednik je postao u junu 2000. Ponovo je izabran za predsednika 2007. godine, a podneo je ostavku sledeće godine, kako bi izbegao smenu.

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA