Turska policija: Nema dokaza o pretnji za strance nakon hapšenja 15 osumnjičenih pripadnika Islamske države

Pet zemalja zatvorilo je diplomatske misije u Turskoj

  • 0
Policija Turska Foto: Miloš Dojčinović

Turska policija saopštila je da nisu pronađeni dokazi o konkretnoj pretnji za strane državljane u Turskoj nakon što je uhapšeno 15 osumnjičenih pripadnika Islamske države, objavili su danas turski državni mediji.

Istanbulska policija je navela da je 15 osumnjičenih dobilo uputstva za napade na konzulate Švedske i Holandije, kao i na hrišćanske i jevrejske bogomolje u Istanbulu, javila je Anadolija.

Dok su veze osumnjičenih sa džihadističkom grupom potvrđene, nisu konstatovane konkretne pretnje prema strancima, istakla je policija.

Nemačka, Francuska, Holandija, Belgija i Švajcarska privremeno su ove sedmice zatvorile diplomatske misije u Turskoj, objašnjavajući to bezbednosnim razlozima.

Francuska, Nemačka, Italija, SAD i druge zemlje izdale su prošle sedmice upozorenja svojim građanima o povećanom riziku od napada u Turskoj, posebno na diplomatske misije i crkve nakon spaljivanja Kurana na protestima u Švedskoj, Danskoj i Holandiji.

Turska je prekinula pregovore o ratifikovanju u turskom parlamentu zahteva Švedske i Finske za ulazak u NATO nakon protesta u Stokholmu u januaru tokom kojeg je spaljen Kuran.

Video: Hitna pomoć juri na mesto eksplozije, a ljudi beže iz tog pravca: Opšti strah u Istanbulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA