≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mala Ajse sedam sati bila pod ruševinama: Samo jednu stvar je uradila kada su je izvukli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malena Ajse sa svojom je majkom učiteljicom, ocem i bratom živela u šestospratnici u gradu Kahramanmaras, koja se urušila prilikom razornog potresa

  • 4
Zemljotres, Turska, Gacijantep Foto: AP/Tanjug

Petogodišnja devojčica izvučena je iz ruševina nakon sedmočasovne akcije spasavanja nakon razornog zemljotresa koji je rano jutros pogodio Tursku.

Malena Ajse sa svojom je majkom učiteljicom, ocem i bratom živela u šestospratnici u gradu Kahramanmaras, koja se urušila prilikom razornog potresa. Cela porodica ostala je zarobljena u ruševinama, a u pomoć su im pritekle kolege majke.

Naime, majka male Ajse uspela je da pošalje poruku u grupu svojim kolegama iz škole i tako dozove pomoć. Nakon toga, mnogi od njih krenuli su da pomognu koleginici i njenoj porodici.

"Svojim rukama smo kopali kako bismo izvukli majku, oca i sina. A isto smo radili i za malu Ajse", rekle su kolege.

Majka, otac i sin spaseni su još rano ujutro, ali do male Ajse nije bilo lako doći pa su spasioci otpočeli višesatnu akciju izvlačenja devojčice.

Kako bi je umirili spasioci su neprekidno pričali sa njom i uveravali je da pomoć stiže. Malena je samo u jednom trenutku poručila da se oseća dobro.

Devojčica je iz ruševina izvučena posle sedam sati. Kada su je stavili na nosila i krenuli ka kolima Hitne pomoći, devojčica je neprekidno čvrsto držala oca za ruku.


Nedugo nakon što su je izvukli, Tursku je pogodio novi razorni zemljotres, jačine 7,8 stepeni po Rihteru.

Video: Svuda ruševine, stradao i potporni zid: Tvrđava stara 1800 godina uništena u zemljotresu u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA