≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Dozivaju pomoć, a mi bespomoćni": Drama u Turskoj nakon razornih zemljotresa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tlo od ponedeljka ujutru u Turskoj ne miruje. Zabeleženo je više od 100 naknadnih potresa, a svi su se prestravili kada je noćas zemljotres jačine 5,6 stepeni ponovo zaljuljao tlo

  • 0
Zemljotres, Turska Foto: Tanjug/AP

Video: Jezivi snimak dozivanja upomoć preživelih iz ruševina nakon razornog zemljotresa u Turskoj

Loši vremenski uslovi i niske temperature dramatično su otežale spasilačke akcije tokom noći u Turskoj, koju su juče pogodila dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,8 stepeni po Rihteru.

Potresi su u Turskoj i Siriji odneli više od 4.300 života, a spasioci iz čitavog sveta u ruševinama neumorno tragaju za preživelima.

Brojni preživeli noć su proveli na ulici, jer su ostali bez krova nad glavom. Okupljeni kraj vatre, umotani u ćebad, pokušavali su da se utople.

Tlo od ponedeljka ujutru u Turskoj ne miruje. Zabeleženo je više od 100 naknadnih potresa, a svi su se prestravili kada je noćas zemljotres jačine 5,6 stepeni ponovo zaljuljao tlo.

Dramatične fotografije i snimci stižu iz deset turskih provincija, koje su uništene u zemljotresu. Tu i tamo iz ruševina se čuje kako ljudi dozivaju pomoć.

U južnoj pokrajini Hataj iz gomile šuta čuo se ženski glas kako doziva pomoć. Nedaleko odatle ležalo je beživotno telo deteta. Zemljotres je uništio nekoliko hiljada objekata.

"Dozivaju upomoć, ali niko ne dolazi. Očajni smo, očajni! Oni dozivaju... Govore: "Spasite nas!", a mi ne možemo ništa. Kako da ih spasimo", rekla je meštanka Deniz za Sky News.

U Kahramanmarasu Neset Guler kaže da je jedva spasao sebe i porodicu.

"Jedva smo utekli iz kuće. Naša situacija je dramatična. Gladni smo i žedni, očajni smo", kaže ovaj nesrećni otac.

Video: Preživeli u zemljotresu gledaju kako radnici raščišćavaju ruševine zgrade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA