≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čudo u Siriji: Beba rođena u ruševinama doma nakon zemljotresa, ali je već ostala siroče

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vest o rođenju bebe brzo je obišla svet, a na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako muškarac nosi novorođenče daleko od ruševina

  • 3

Nakon razarajućeg zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju, poginulo je najmanje 5.000 ljudi, ali je uhvaćen i dirljivi trenutak rađanja novog života ispod ruševina.

Kako prenose mediji, jedna Sirijka, zarobljena u ruševinama nakon što se njena kuća srušila u zemljotresu, rodila je dečaka, ali je ona nažalost preminula.

Uprkos najnepovoljnijim uslovima, lekari u oblasti Jindires, severno od Alepa, uspeli su da porode ženu i bebu iznesu na sigurno, ali nisu uspeli da spasu njenu majku.

Beba je navodno sada jedini preživeli član porodice, nakon što su u zemljotresu poginuli majka i njegova braća i sestre.

Vest o rođenju bebe i smrti njegove majke brzo su obišle svet, a na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako muškarac nosi novorođenče daleko od ruševina.

Dok svet žali zbog gubitka hiljade života, priča o novorođenčetu dirnula je srca miliona ljudi.

Beba, koju su mnogi prozvali "čudesna" postala je simbol nade usred tragedije.


Sirijski ratom razoreni grad Alepo spada među područja koja su podnela najveći teret zemljotresa, koji je takođe uništio delove južne Turske.

Video: Trenutak rušenja još jedne zgrade, dok ljudi trče i vršteći izalze iz nje kako bi se spasili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA