≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ahmet u zemljotresu ostao bez brata, boji se za bratance koji su ispod ruševina: "Moja porodica je uništena"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Broj poginulih u razornom zemljotresu u Siriji premašio je 2.500, tako da je ukupan broj poginulih u Turskoj i Siriji veći od 8.400

  • 0
Turska zemljotres

Foto: Tanjug/AP

Turčin Ahmet koji nekoliko godina živi u Južnom Velsu u Velikoj Britaniji putovao je celu noć kako bi došao do rodnog grada Tut u provinciji Adijaman, koja je pretrpela velika oštećenja tokom razornih zemljotresa.

Njegov brat ali je poginuo u zemljotresu, dok je njegova žena teško povređena i prevezena je u bolnicu. Za njihovom decom spasilačke službe i dalje tragaju ispod ruševina.

Ahmeta je do kuće pratila ekipa Sky news-a, a u jednom trenutku zazvonio mu je telefon. Pozvala ga je jedna bratanica koja mu je rekla da niko ne dolazi da im pomogne.

"Neverovatno je, ovako nešto nikada nisam video", kaže on.

Blizu kuće sačekala ga je sestra Fara i njih dvoje se čvrsto grle. Ona ga čvrsto grli, a zatim su oboje počeli da plaču.

Njima u zagrljaj prilazi i njegova sestričina Sadika.

Istog dana posećuju ih brojne komšije kako bi izjavile saučešće, a Ahmet kaže da još uvek ne može da veruje da njegovog brata nema.

"Ovo je bila kuća radosti i ljubavi, moja porodica je sada uništena", kazao je Ahmet.

Meštani u izjavi za Sky news kažu da szu besni na vlast jer im pomoć stiže jako teško. Međutim, činjenica je da su službe preopterećene, a do njihovih krajeva se jako teško dolazi.

Čini se da će pomoć u ovim udaljenim planinskim selima, meštani čekati još dugo.

Podsetimo, broj poginulih u razornom zemljotresu u Siriji premašio je 2.500, tako da je ukupan broj poginulih u Turskoj i Siriji veći od 8.400.

Spasioci su danas saopštili da se broj žrtava na severozapadu Sirije, koji kontroliše opozicija, povećao na više od 1.280, prenosi Rojters. Spasilački tim nevladine organizacije Beli šlemovi objavio je da je u tom delu Sirije, koji ne kontroliše vlada, više od 2.600 ljudi povređeno.

Rojters navodi da se očekuje da će broj žrtava značajno porasti zbog toga što je stotina porodica i dalje pod ruševinama, više od 50 sati nakon zemljotresa. Sirijski ministar zdravlja saopštio je noćas da se broj žrtava u delu zemlje pod kontrolom vlade povećao na 1.250, prenela je državna agencija Al-Ikbaria.

Prema njegovim rečima, povređene su 2.054 osobe. Prethodno je u Turskoj potvrđeno da su u toj zemlji u zemljotresu poginule 5.894 osobe.

Video: Preživeo zemljotres i zgradu koja je pala na njega: Spasioci izvlače čoveka iz ruševine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA