Vreme čitanja: oko 2 min.

Arčijeva majka iznela nove detalje, 6 meseci nakon što je isključen s aparata: Nema dokaza da je gledao TikTok

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka se prisetila njihovog poslednjeg razgovora, deset minuta pre nego što je pronađen bez svesti

  • 0
Archie Battersbee Foto: Profimedia/PA Images / Alamy

Majka Arčija Batersbija, koji je u avgustu prošle godine isključen sa aparata, iznela je nove detalje o njegovoj smrti.

Arči (12) preminuo je u bolnici kada su ga lekari isključili sa aparata nakon što su njegovi roditelji izgubili pravni spor sa bolnicom.

Tokom suđenja lekari su tvrdili da je dečak doživeo moždanu smrt i veliko oštećenje mozga i da nema naznaka da će se njegovo stanje poboljšati.

Šest meseci nakon njegove smrti, koja je potresla ceo svet, oglasila se i njegova majka koja se još jednom prisetila trenutka kada je u kući pronašla sina kako leži na podu bez svesti.

Ona je ispričala da je taj dan bio običan kao i svaki drugi. Ona je sa Arčijem išla na ručak, a zatim i u kupovinu jer joj je on rekao da mu je potrebna nova jakna. Dok su se vraćali kući sve vreme su se šalili, a kod kuće su se igrali sa njihovim kućnim ljubimcem zecom.

Zatim su se dogovarali da uveče zajedno odu u bioskop i to je, kako kaže, bio poslednji put da su njih dvoje razgovarali. Deset minuta kasnije, majka je Arčija pronašla onesvešćenog na podu.

Majka se prisetila da je odmah vrišteći istrčala iz kuće i molila komšije da pozovu Hitnu pomoć, piše Sky news.

"Sećam se sirena, sve mi je u tom trenutku izgledalo kao usporeni snimak. Histerično sam plakala. Molila sam ga da me ne napušta i govorila sam mu da ga volim", priseća se ona.

Ona je zatim rekla da veruje da su okolnosti koje su dovele do smrti njenog sina nesrećan slučaj. Iako je ranije govorila da misli da je on pao u nesvest nakon što je pokušao da rekreira TikTok izazov.

"Policajci su mi rekli da nema dokaza da je Arči pogledao ijedan takav TikTok čelindž, kao i da nema dokaza da je sam pokušao da se snimi. Još uvek tačno ne znam šta se dogodilo tog dana. Jedino što želim je da nijedno dete više ne nastrada u tom izazovu", rekla je ona.

Majka se zatim rekla da možda nikada neće saznati šta se tačno dogodilo u tih deset minuta, jer je nemoguće proveriti šta je on sve gledao preko ove popularne društvene mreže.

"Iako su se pojavile neke tvrdnje da je on hteo da izvrši smaoubistvo jer je trpeo nasilje, to nije tačno. Na njegovom telu nisu bili vidljivi tragovi povreda", kazala je ona.

Ona je još jednom prisetila da je njen sin bio dobar atletičar i da je obožavao da se penje svuda.

Video: Zbog nje bismo se rado vratili u školsku klupu: Nestašna učiteljica provocira stajlinzima na poslu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA