Vreme čitanja: oko 2 min.

Objavljena slika pretučene Gabi Petito, nastala nekoliko nedelja pre smrti: "Nisu učinili ništa da je spasu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pravni tim porodice krivi policiju za propust

  • 0
Gabi Petito Gabby nestanak devojka nestala Florida potraga Foto: Tanjug/AP

Pravni zastupnici porodice jutjuberke Gabi Petito, koju je pre dve godine ubio dečko Brajan Londri, objavili su njenu fotografiju za koju tvrde da je nastala nekoliko nedelja pre njene smrti.

Na fotografiji se vidi uplakana Gabi sa masnicom preko oka. Fotografija je izvučena iz njenog mobilnog telefona, a uslikala ju je lično Gabi.

"Prema dostupnim informacijama, fotografija je nastala u 16.37, nekoliko sati nakon što je prijavila nasilje", saopšteno je.

Nadzorne kamere pokazuju da je deset minuta nakon poziva i prijave nasilja, policijski auto stigao na lice mesta i oboje su morali da daju izjavu. Prema saopštenju policije, ispitivanje je trajalo oko sat vremena.

Pravni tim porodice saopštio je da je Gabi policajcima pokazala masnicu preko oka, međutim, oni navodno nisu učinili ništa povodom toga, piše Yahoo news.

Policija se nije naknadno oglašavala povodom ovih optužbi.

"Na fotografiji se vidi da Gabi ima masnicu preko levog oka, kao i da joj krv teče iz rane sa čela preko nosa. To ukazuje da ju je neko udario po licu", saopštio je pravni tim.

Oni su takođe dodali da je policija pogrešila jer nisu prepoznali znake porodičnog nasilja iako su videli povrede na njenom licu.

"Pogrešili su što je nisu saslušali, što nisu bolje istražili slučaj. Nisu se držali protokola i zakona", dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Brajan je ubio Gabi, svoju verenicu, tokom putovanja zemljom 2021. godine.

Nakon što ju je zadavio u Vajomingu, Brajan se vratio u kuću svojih roditelja na Floridi i proveo je nedelje sa njima pre nego što je pobegao nakon što je Gabin nestanak postao sumnjiv.

Nakon toga je izvršio samoubistvo, ostavljajući Gabinu porodicu nedeljama bez odgovora, dok su se mnogi pitali zašto Brajanovi roditelji nisu otkrili šta im je sin rekao.

Gabini roditelji tužili su Brajanovu porodicu zbog zlobe i protivpravne smrti, a predmet je trebalo da se nađe na sudu u decembru. Međutim, između porodica je postignut sporazum, što je dovelo do kraja slučaja.

Za sada nije poznato da li Brajanova porodica ima tri miliona dolara, koliko treba da isplati porodici Gabi Petito.

"Nijedna količina novca nije dovoljna da porodici nadoknadi gubitak ćerke, koju im je oduzeo Brajan", rekao je advokat porodice.

On je dodao da porodica namerava da nastavi sa posebnom pritužbom protiv Brajanove porodice zbog namernog nanošenja emocionalnog stresa.

Video: Telegraf ispred kuće majke Brajana Volša: Policija pretražuje auto koji danima stoji na parkingu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA