≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Nikako sam, i dalje živim u neznanju, a jednu stvar nisam uradila": Majka Ane Volš uoči suđenja zetu Brajanu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Brajan se, da podsetimo, na prvom saslušanju 18. januara izjasnio da nije kriv, dok Anino telo i dalje nije nađeno

  • 7
Ana Volš majka Brajan Foto-montaža: Instagram/anawalshe, Tanjug/AP

Brajan Volš, optužen za ubistvo svoje supruge, Beograđanke Ane Volš, sutra izlazi pred sud u Kvinsiju, a majka njegove žene Milanka Ljubičić kaže za Telegraf.rs da njoj i njenoj starijoj ćerki još nisu saopšteni detalji iz istrage.

Dan uoči suđenja Brajanu, ona kaže da i dalje ima mali tračak nade da je njena ćerka živa.

Kao što smo već danas objavili, Brajan će se sutra, 9. februara, pojaviti pred sudom u Kvinsiju u Masačusetsu. U kancelariji okružnog tužioca Norfolka Majka Moriseja, za Telegraf.rs je rečeno da je saslušanje zakazano za 9 sati po američkom vremenu.

"Očekuje se da se Brajan Volš uključi putem Zoom-a, saslušanje je zakazano za 9. februar u 9 sati. Malo je verovatno da će saslušanje biti otvoreno za javnost", kaže za Telegraf.rs Dejvid Traub, iz službe za odnose sa javnošću kancelarije okružnog tužioca.

Brajan se, da podsetimo, na prvom saslušanju 18. januara izjasnio da nije kriv, dok telo nestale Srpkinje i dalje nije nađeno.

"I dalje jedan deo mene veruje da je živa. Imam još taj jedan mali tračak nade", iznemoglo govori Milanka za Telegraf.rs.

Ona je bila u našem Ministarstvu spoljnih poslova, koje se uključilo u ovaj slučaj, i tamo su sa njom obavili razgovor. Tada je upoznata sa procedurama koje se sprovode u slučajevima nestanka i slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Srbije u inostranstvu, kao i o nadležnostima Ministarstva spoljnih poslova u vezi s tim.

Kako smo u jednom od tekstova objavili, očekuje se da nadležni organi iz SAD nju i njenu stariju ćerku upoznaju sa detaljima iz istrage, ali se to, kako navodim još nije dogodilo.

"Niko ništa. Živim u neznanju. Jedino što znam jeste da bi sutra trebalo da Brajana izađe pred sud", priča ona.

Na pitanje kako se nosi sa svime i kako je njeno zdravlje, kaže:

"Ah, kako... Nikako je... Ne znam šta bih vam rekla. Sama sam."

Milanka kaže i da u međuvremenu, iako se i dalje nada da joj je ćerka živa, nije pokušavala ponovo da pozove Anin broj telefona.

Ana je Srpkinja, koja je živela u Americi, a koja je nestala 1. januara. Od tada od Ane nema ni traga. Majka je tri dečaka i sa porodicom je živela u porodičnoj kući u Kohasetu.

Njen nestanak je prijavljen tek posle tri dana.

Prema novim informacijama, Anin nestanak je prvi prijavio njen poslodavac iz Vašingtona, firma Tišman Spajer, nakon što se Beograđanka nije pojavila na poslu 4. januara.

Za to vreme, njen suprug Brajan Volš, koji je bio u kućnom pritvoru i nosio nanogicu zbog ranijeg krivičnog dela, snimljen je kako kupuje sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara. U radnji Home Depot pazario je testeru, sekiru, zaštitno odelo, cerade, krpe i druge predmete za čišćenje.

Istražitelji su na deponiji pronašli biološke dokaze, među kojima su i tašna, ogrlica i čizme koje je Ana nosila kada je poslednji put viđena, kao vakcinacioni karton sa njenim imenom.

Među dokazima su i Anin DNK, kao i Brajanov pronađen na deponiji u blizini kuće njegove majke, kao i 10 torbi u kojima su bili predmeti sa krvlju.

Tužilac je na saslušanju 18. januara izneo spisak stvari koje je Brajan Volš pretraživao na Guglu i to na ajpedu svog sina. On je, prema rečima tužioca, pretraživao kako se rešiti tela, koliko telu treba da se raspadne, kako očistiti krv i mnoge druge uznemirujuće stvari.

Tužioci su rekli da je u podrumu kuće porodice Volš pronađen i krvav nož, kao i drugi nož.

Volš je optužen da je na smrt pretukao suprugu Anu u podrumu njihove kuće u Kohasetu u Masačusetsu 1. januara u ranim jutarnjim satima, da je njeno telo zatim raskomadao i oslobodio ga se.

Video: Telegraf na mestu gde je policija našla neke od ključnih dokaza protiv Brajana Volša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vvv

    8. februar 2023 | 15:37

    A jel pokušavaju da dodju do dečice, ona i njena druga ćerka.Deci bi bilo lakše da vide nekoga od njih.Užas užas užas

  • Sneza

    8. februar 2023 | 17:43

    Kakva je ta majka samo vice kako je sama i kako joj nije dobro trebala je tog trenutka zajedno sa drugom cerkom da se spremi i ode tamo da vidi sta se desava da uzmu decu njih ipak deca poznaju a ne prepustili su ih tamo same ionako nemaju roditelje pa jos i najrodjeniji ih nisu videli strasnooooo.

  • Sale

    8. februar 2023 | 18:30

    Ova je luđa od zeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA