≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hodaju između kesa sa telima, na nalepnicama traže imena svojih najmilijih: Sva tuga u jednoj fotografiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potresni prizori iz Turske

  • 0
Turska, tela, zemljotres Foto: Tanjug/AP

Ljuti građani Turske gledali su kako spasilačke i medicinske ekipe, koje su stigle dva dana nakon zemljotresa, iz ruševina u Antakiji, glavnom gradu turske provincije Hataj, izvlače beživotna tela.

Ova oblast danas je preplavljena kopačima i mašinama za iskopavanje, ali pre 12 sati očajni stanovnici borili su se oko zaliha iz jednog volonterskog kamiona, gde su majke plakale da im je potrebna pomoć za decu, javlja Sky News.

Na čistini su danas bile poređane vreće sa beživotnim telima, a prema rečima novinara, vreće su imale i nalepnice sa imenima.

"Na etiketama su ispisana imena i srceparajuće je gledati kako ljudi idu do reda mrtvih da provere etikete“, rekla je dopisnica Sky News-a.

Novinarka je u Antakiji svedočila veoma potresnoj sceni.

"Jedan čovek se sklupčao pred vrećom kada je prepoznao ime. Videli smo ga kako sedi pored vreće i tiho jeca, odbijajući da ode", navela je novinarka.

Ona je rekla da uprkos ogromnom broju turskih vojnika i odbrambenim snagama, nije videla nijednog vojnika u toj oblasti. Tvrdi i da juče nije bilo humanitarnih radnika.

"Ovde postoji mnogo gneva stanovnika koji smatraju da su vlasti okasnile sa odgovorm ovde. Videli smo nekoliko rasprava između stanovnika Antakije i onih koji upravljaju kopačima jer postoje neslaganja oko pristupa pronalaženju zarobljenih", navela je dopisnica.


Podsetimo, prvi razoran zemljotres potresao je Tursku u 4.17 časova 6. februara. U deset provincija pričinjena je ogromna materijalna šteta, a broj stradalih raste iz sata u sat. Veliku štetu pretrpela je i susedna Sirija gde je, prema poslednjim informacijama, preminulo više od 2.500 ljudi.

Broj žrtava u Turskoj i Siriji premašio je 11.000.

Video: Tužni prizori snimljeni dronom razorene Turske treći dan nakon razornih zemljotresa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA