Vreme čitanja: oko 2 min.

Kim Džong Un sa ćerkom obišao trupe, bila u centru pažnje: "Njeno prisustvo šalje jasan signal"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na fotografijama koje je objavila državna agencija vidi se kako devojčica hoda pored oca i majke kako ulaze u prostor banketa, dok vojni zvaničnici aplaudiraju

  • 0
Kim Džong Un Severna Koreja ćerka Kim Ju Ae Foto: Tanjug/AP

Vođa Severne Koreje Kim Džong Un obišao je trupe povodom 75 godina od osnivanja vojske Severne Koreje u društvu svoje ćerke Kim Ju Ae i tom prilikom istakao da je njegova vojska "sila kojoj se ne može odoleti", saopštila je državna agencija Severne Koreje KCNA.

Njegova ćerka Kim Ju Ae se četvrti put pojavila u javnosti pored svog oca i majke Ri Sol Ju i tako podgrejala spekulacije da je upravo ona moguća naslednica Kim Džong Una, prenosi AP.

Devojčica, za koju se veruje da je Kimovo drugo dete, ima oko devet godina.

Državna agencija KCNA je opisala viđenje Kima i "njegove poštovane" ćerke kao ostvarenje sna za vojne zvaničnike na banketu.

Na fotografijama se vidi kako devojčica hoda pored oca i majke kako ulaze u salu, dok vojni zvaničnici aplaudiraju.

Na banketu devojčica je sedela u sredini stola, između majke i oca, prenosi CNN.

Prema analitičarima, odluka Kim Džong Una da vodi ćerku na događaje vezane za vojsku Severne Koreje daje signal svetu da je nuklearno oružje najjača garancija nastavka vladavine dinastije Kim.

U zemlji u kojoj su porodica Kim i vojska moćni, prisustvo devojčice na tako važnom događaju šalje jasne signale, rekao je Lejf-Erik Izli, profesor na Univerzitetu Eva u Seulu.

"Uključivanjem svoje supruge i ćerke, Kim želi da posmatrači u zemlji i inostranstvu vide njegovu porodičnu dinastiju i severnokorejsku vojsku kao neopozivo povezane", rekao je Izli.

Drugi kažu da je jasno da je Kim izabrao svog naslednika, potvrđujući spekulacije koje su počele sa pojavljivanjem devojčice u društvu oca u novembru na testiranju interkontinentalne balističke rakete.

KCNA je prenela da je Kim Džong Un održao govor na banketu u kojem je pohvalio i ohrabrio vojsku, a da nije dao primedbe o Sjedinjenim Državama ili Južnoj Koreji.

Banket u utorak održan je dan pre vojne parade, za koju mnogi stručnjaci očekuju da će biti najveća vojna parada Severne Koreje ikada.

Pjongjang izlazi iz rekordne godine testiranja raketa, a analitičari očekuju da će na vojnoj paradi videti primere tih raketa i više tokom događaja koji bi trebalo da počne u sredu kasno uveče.

Video: Ličnosti sveta: Kim Džong Un

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA