≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Makron sa Zelenskim i Šolcom: Od dešavanja u Ukrajini zavisi budućnost Evrope

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski je prethodno bio u Londonu

  • 9
Makron, Zelenski, Šolc Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je u Pariz gde su ga dočekali francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc.

"Zločin agresije ne mogu se tolerisati ni pod kojim okolnostima, a još manje ako to čini sila kakva je Rusija. Od onoga što se dešava u Ukrajini zavisi budućnost Evrope. Toga smo potpuno svesni", rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare u Jelisejskoj palati.

Istakao je da će sve "dok Rusija napada", Ukrajini biti neophodna vojna podrška i naveo da sa Zelenskim i Šolcem razgovara o operativnim potrebama Kijeva.

"Francuska i Nemačka su bile uz Ukrajinu svih ovih meseci. Ukrajina zna kako da ostane jaka, ali zna i da bude zahvalna", rekao je Zelenski i naglasio da su Ukrajini potrebni avioni i teško napružanje što je pre moguće.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da će Evropa i SAD podržavati Ukrajinu u njenoj borbi protiv Rusije koliko god bude potrebno, i dodao da Ukrajina pripada evropskoj porodici.

Zelenski je u Pariz sleteo iz Londona gde je prethodno razgovarao o vojnoj pomoći sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom.

Zelenski će sesastati sutra sa italijanskaom premijerkom Đorđom Meloni na marginama sastanka Evropskog saveta.

Video: Kralj Čarls III primio Zelenskog u Bakingemskoj palati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djiki

    8. februar 2023 | 23:08

    Dosao po instrukcije...

  • Mačvanin

    9. februar 2023 | 07:13

    Crna trojka koja će verovatno ući u istoriju kao poslednji nacisti koji su hteli da razbiju Rusiju . Proćiće kao šolcov djed u drugom svetskom ratu .

  • Aca

    9. februar 2023 | 08:10

    Da Nacističke Evrope ali ne i normalne Evrope!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA