≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Spasili smo ženu, ali je njeno troje dece poginulo": Vatrogasci iz Kotora o užasu u razrušenom turskom gradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građani Crne Gore su bili oduševljeni ovim hrabrim momcima

  • 1

Broj poginulih u zemljotresima koji su ove nedelje pogodili Tursku i Siriju prešao je 17.000. U potrazi za preživelima u ruševinama uputili su se spasioci iz  vatrogasne jedinice Kotor i to u turski grad Hataj, u kome je na stotine zgrada srušeno u razornom zemljotresu.

Putem video snimka, ovi hrabri vatrogasci poručuju da su uspeli da izvuku jednu osobu, a kako tvrde, rade na raščišćavanju srušenog objekta u kome se sumnja da ima još žrtava.

- Mi smo iz Službe spasavanja Kotora i kao nacionalni tim došli smo u Tursku, odakle smo raspoređeni dalje u mali grad Hataj koji je prilično nastradao u zemljotresu. Stotine zgrada oko nas je oštećeno. Stanje je bukvalno apokaliptično, nema struje, nema vode, nema hrane. Tu smo na pomaganju izvlačenja žrtava i danas smo na svu sreću uspeli da izvučemo jednu živu žrtvu. Trenutno radimo na raščišćavanju jednog objekta i sumnja se da ima još uvek živih - poručuju iz ove vatrogasne jedinice.

Kako je još jedan vatrogasac rekao, izvukli su jednu ženu posle četiri dana, što im je dalo motivaciju.

- Nažalost, njeno troje dece je preminulo - rekao je vatrogasac iz Kotora.

Građani Crne Gore su bili oduševljeni ovim hrabrim momcima i komentari su bili pozitivni:

- Kapa do poda momci. Svaka vam čast i svu sreću sveta imali. Naklon za sve vas i ako Bog da, da se vratite zdravi i pravi! Živjeli momci ! - glasio je jedan od komentara na društvenoj mreži Fejsbuk.

Video: Vođa Specijalističkog tima Davor Vidović: Trenutno radimo na pretragama u naselju Adabasi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    9. februar 2023 | 18:54

    Tuga,tuga,tuga. Šta bi majka dala da je obrnuto. Pretužna sam kao da su mi rod rođeni. Gospode pomozi joj ako ikako može o tome i da se priča

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA