≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni odgovorni za izgradnju urušene višespratnice u Hataju uhapšen pri pokušaju bekstva u Crnu Goru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni je priveden na aerodromu u Istanbulu

  • 2
Ronesans Residence Foto: Tanjug/AP

Mehmet Jašar Čoskun, odgovorno lice kompanije koja je izvodila radove na izgradnji zgrade "Rezidencije Renesans", srušene u zemljotresu u Hataju, priveden je na aerodromu u Istanbulu, odakle je pokušao da pobegne u Crnu Goru, javlja Anadolija.

Tužilaštvo u Gaziosmanpaši naredilo je policijsku akciju u okviru pokrenutih istraga, nakon saznanja da je Mehmet Jašar Čoskun došao na aerodrom u Istanbulu s određenom količinom novca kako bi otputovao u inostranstvo.

Osumnjičeni Čoskun je zadržan na aerodromu u Istanbulu, a kako je utvrđeno, pokušao je da otputuje u Podgoricu.

Zgrada od 13 spratova, "Rezidencije Renesans" u Hataju, potpuno je srušena u zemljotresima koji su pogodili Tursku, a nadležna tužilaštva pokrenula su opsežne istrage u vezi s katastrofom koja je pogodila regiju.

Video: Dete 44 sata bilo zarobljeno: Spasioci mu u čepu davali vodu, a pogled i osmeh bukvalno paraju dušu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemušti

    10. februar 2023 | 22:54

    Kad će to doći kod nas na red?!Sigurnost gradnje je ostavljena na savest investitiora.Radove imOveri neko za par stotina eura!

  • Dolazi vreme ćorke....

    11. februar 2023 | 00:27

    Opa bato, krenulo.Pa treba i one iz inspekcija koji su odobrili projekat.To vam,je tako ti veliki kontraktori i developeri,samo izfušerišu, kradu i štede na armaturi i svakakvom materijalu , to nije nikakva tajna, to i na zapadu rade.Mora da ih kontrolišete stalno, na velikim komercijalnim,projektima se na takav način radi ako se na vreme ne uhvate neke stvari moze da bude katastrofalno.Uporedite recimo fugne od pločica na komercijalnom,projektu i u privatnoj kući pa da vidite koliko,odstupanjanima, samo zafrljače i kažu gotovo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA