≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Otišla je kod bake i preminula pod ruševinama" Bolne reči oca koji je držao ruku mrtve ćerke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri dana nakon potresa Mesut je naišao na beživotno telo svog deteta

  • 4
Otac Turska zemljotres Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Otac, koji je posle strašnog zemljotresa držao za ruku svoju ćerku, koja je poginula pod ruševinama u Kahramanmarašu, dirnuo je ceo sevet, a ta fotografija postala je kultno obeležje zemljotresa. Bolni Mesut Hančer rekao je da je njegova ćerka ostala u kući svoje bake, koja je te noći uništena u zemljotresu.

Ožalošćeni otac koji je sahranio Irmak Lejlu ispričao je za turski CNN i Kanal D šta se dogodilo tog dana.

- Osećao sam se jako loše tog dana. Otišao sam čim sam čuo. Pokušao sam da izvučem ćerku sopstvenim sredstvima, ali nažalost nisam mogao. Bol za detetom je bio veoma jak. Moja ćerka je imala 15 godina. Otišla je u posetu svojoj baki - započeo je priču otac.

Objašnjava da je samo 3 dana kasnije naišao na ćerkino beživotno telo.

- Moja majka, moja dva brata i 7 ljudi su ostali pod ruševinama. Nisam imao nade. Poginula je tokom prvog zemljotresa i nije postojala šansa da se spase. Ne mogu nikome ništa da kažem. Uspeli smo da stignemo do nje nakon 3 dana jer je bilo puno otpada - dodao je on.

Mesut navodi da je pokušao da komunicira sa Predsedništvom za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama, oni su mu ponudili da pomognu koliko mogu, podigli su šut i izvukli njegovo dete iz ruševina.

- Moj dom je oštećen. Ne možemo da uđemo u našu kuću jer nemamo sredstava. Živimo u tuđoj kući. Nemam gde da ostanem - zaključio je tužni čovek.

Video: Čovek mirno spava usred porušenog grada: Sigurnije je i nebo nad glavom, od zgrada koje se ruše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    11. februar 2023 | 16:00

    Jako potresne scene ,nemoze covek ostati imun na takve stvari i dogadaje,

  • E

    11. februar 2023 | 17:55

    Baš tugujem za ovim narodom, al ova slika od pre dva tri dana, kako otac drži ruku mrtve ćerke, a i posle kako sedi kraj njenog groba. Verujte odavno nisam se potresla ovoliko!!! Odavno se nisam isplakala ovoliko!!! Što ti je život ejjjj!! A čovek samo srlja, trči, sve mu smeta, nikog ne voli itd....

  • Zoran

    11. februar 2023 | 16:22

    Suze samo sto mi nisu posle. Umesto da usmeravaju pare za bolestine za ovakve i sl. prirodne katastrofe mi usmeravamo pare na oruzje orudje ratove. Strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA