≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova dva momka su heroji spasavanja u Turskoj: Svojim specijalnim kamerama pronašli su 22 osobe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napori potrage i spasavanja se nastavljaju u Adijamanu, koji je među provincijama koje su najviše pogođene zemljotresima

  • 0
Zemljotres Turska dva muškarca Foto-kolaž: Tanjug/AP, Pixabay

Nakon zemljotresa u centru Kahramanmaraša, bivši vatrogasac Gurkan Iılmaz i njegov prijatelj Cem Koknar, koji su dobrovoljno otišli ​​u Adıiaman iz Tuncelija, otkrili su 22 osobe sopstvenom termalnom kamerom. Trenutak emotivnog spasavanja četvorogodišnje Asel bebe, koju su detektovali aparatom i spasili je, vidi se i na kameri mobilnog telefona.

Napori potrage i spasavanja se nastavljaju u Adijamanu, koji je među provincijama koje su najviše pogođene zemljotresima jačine 7,7 i 7,6 stepeni rihtera.

Bivši vatrogasci Gurkan Iılmaz i Cem Кoknar iz Tundželija pridružili su se naporima potrage, držeći podzemni uređaj za snimanje u svojim rukama.

Iılmaz i Кoknar su do sada otkrili 22 osobe pomoću uređaja koji detektuje ljude ispod ruševina tako što infracrvenim zracima projektuje trodimenzionalnu sliku podzemlja na ekran.

Njih dvojica su stalno u pokretu i pomažu timovima za spasavanje, pokazujući tačku koju su otkrili.

Trenutak emotivnog spasavanja bebe Asel iz ruševina odrazio se i na kameri mobilnog telefona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA