Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta se ovo dešava? Urugvaj naredio hitnu istragu, prijavljen neobičan fenomen na nebu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Video snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju nekoliko crvenih svetala kako lete nisko iznad urugvajskog neba

  • 2
Nebo, Mesec, mrak, zvezde Foto: Pixabay.com

Komisija za prijem i istragu pritužbi o neidentifikovanim letećim objektima (Cridovni) stigla je u Paisandu da ispita pritužbe koje su primljene u vezi sa uočenim trepćućim svetlima na nebu iznad toplih izvora Almiron.

Direktor za odnose s javnošću Urugvajskog ratnog vazduhoplovstva (FAU) Marselo Lorenze potvrdio je da su istražitelji stigli na lice mesta u subotu da bi prikupili informacije i ispitali svedoke.

Dvadesetak ljudi, uključujući direktora turizma Hozea Manuela Galvana, videli su čudna svetla u zoru u subotu tokom festivala toplih izvora Almiron. Video snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju nekoliko crvenih svetala kako lete nisko iznad urugvajskog neba.

Komisija radi poverljivo i prikuplja podatke za uspostavljanje studijskih programa u saradnji sa naučnim tehničarima. Zatim određuju karakteristike događaja i njegovo ponašanje.

FAU izveštava da svaka analiza razmatra različite mogućnosti, kao što su prevara svedoka, konvencionalni ili nekonvencionalni fenomen, pa čak i psihološka iluzija.

Rezultati istrage se vrednuju kroz procentualni sistem koji obezbeđuje praktičnu naučnu verovatnoću pojave nekonvencionalnog događaja ili pojave u vazdušnom prostoru.

Prema rečima šefa Nacionalne odbrane aerodroma Paisandu Karlosa Garsije, lokalna vazdušna kontrola nema evidenciju o letenju aviona u toj oblasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    12. februar 2023 | 23:29

    Pa i kod nasse vidi pogledajte nebo uvece samo niko ne reaguje kinexi i rusi prate nepoznate letece objekte sad ce i oni pocet obarat pametni su ameri ssmo rusi ko zna sta je to

  • Sss

    13. februar 2023 | 06:53

    Loptaste munje, ima ih u različitim velicinama i na različitim visinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA