≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bela kuća o oborenim kineskim letelicama: "Nema naznaka da su objekti vanzemaljskog porekla"

Vreme čitanja: oko 2 min.

procena je da ti objekti ne predstavljaju direktnu pretnju ljudima na zemlji

  • 5
Bela kuća konferencija Foto: Tanjug/AP

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je danas na brifingu za novinare da nema naznaka da su leteći objekti koji su uništeni iznad SAD vanzemaljskog porekla.

"Samo sam želela da budem sigurna da ćemo ovo razjasniti ovde u Beloj kući. Znam da je bilo pitanja i zabrinutosti u vezi sa ovim, ali opet nema naznaka da se radi o vanzemaljcima ili da su u pitanju neke vanzemaljske aktivnosti sa ovim", rekla je ona.

Ona je zatim dodala da želi da ceo američki narod to zna.

Nakon ove njene izjave mnogi okupljeni novinari su se nasmejali.

U međuvremenu se novinarima obratio i sekretar za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

"Kineski Špijunski objekat koji je oboren prošle nedelje mogao je Kini da obezbedi ograničene obaveštajne podatke", rekao je on.

Kirbi je zatim dodao da je ta letelica deo kineskog programa koji se odnosi na balone koji lete na velikim visinama, a čija je funkcija da prikupljaju obaveštajne podatke, piše CNN.

"Ali u budućnosti, ako Kina nastavi da unapređuje ovu tehnologiju, ona bi sigurno mogla da postane vrednija", dodao je on.

Kirbi je rekao da "ne može da otkriva puno detalja", ali je istakao da su SAD utvrdile da Kina ima program balona koji lete na velikim visinama koji je povezan s kineskom vojskom.

"Bilo ih je ranije, ali nije ih otkrila administracija Donalda Trampa, nego administracija Džoa Bajdena", rekao je Kiribi.

Kako kaže, procena je da ti objekti ne predstavljaju direktnu pretnju ljudima na zemlji.

"Tražimo ostatke objekata, koji su srušeni iznad nenaseljenih područja. Njihove visine bile su znatno niže od kineskog špijunskog balona i mogli su uticati na komercijalne letove. Zato je predsednik Bajden uz konsultacije s vojnim generalima izdao naredbu da se sruše. Objekt srušen iznad jezera Hjuron sad je verovatno na velikoj dubini. I ostali objekti srušeni su iznad zabačenih područja, zbog čega je potraga za ostacima otežana", dodao je on.

Podsetimo, američki ratni avioni u poslednja tri dana nad Severnom Amerikom srušili tri objekta čije poreklo je još nepoznato.

Video: Istina više nije negde tamo: Vanzemaljci postoje, potvrdio Pentagon i objavio snimke NLO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    13. februar 2023 | 21:02

    Pa oni su piš živi.Kaže da su baloni bili tu i ranije, ali ih nije otkrila Trampova administracija, već Bajdenova.Kako onda zna da su bili tu kada ih niko nije otkrio tada?

  • Перагеније

    13. februar 2023 | 21:11

    "nema naznaka da se radi o vanzemaljcima" - ЗНАЧИ оно што није виђено сигурно постоји?...

  • chex

    13. februar 2023 | 20:36

    Ahaaaaaa kako da neeeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA