≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasio se Pentagon o letećem objektu koji je oboren iznad Kanade: "Mali metalni balon"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvaničnici Pentagona su u dokumento napisali u dopisu poslanicima da je objekat oboren iznad jezera Huron, u Mičigenu u nedelju, kao i da je nakon što je pogođen "polako pao u vodu"

  • 1
NLO Foto: Mystery Wire website

U memorandumu koji je objavio Pentagon navodi se da je neidentifikovani leteći objekat koji je oboren u Kanadi "mali metalni balon sa privezanim teretom ispod njega".

Pomenuti memorandum nudi prve zvanične detalje o poreklu jednog od tri objekta koji su u poslednjih nekoliko dana oboreni.

Objekat je prešao blizu "osetljivih lokacija SAD" pre nego što je oboren, navodi se u dokumentu.

Zvaničnici Pentagona su u dokumento napisali u dopisu poslanicima da je objekat oboren iznad jezera Huron, u Mičigenu u nedelju, kao i da je nakon što je pogođen "polako pao u vodu".

Novi detalji dolaze u trenutku kada poslanici u Kapitolu vrše pritisak na vlasti jer žele da shvate zašto je Bajdenova administracija oborila tri neidentifikovana objekta.

"Moja pretpostavka je da s eove stvari dešavaju tako brzo jer ih sada tražimo, zar ne?", zapitao se Džim Hajms iz Konektikata, najviši demokrata u Komitetu za obaveštajne poslove Predstavničkog doma.

On je takođe dodao da veruju da će u narednom periodu pronaći još sličnih objekata.

Bela kuća je ranije danas demantovala da su nedavne brze akcije predsednika Džoa Bajdena za obaranje objekata na velikim visinama identifikovanih kako lebde u američkom vazdušnom prostoru rezultat političkog pritiska, nakon ranijih kritika da je predugo čekao da uputi poziv da se obori osumnjičeni kineski špijunski balon, piše CNN.

"To su bile odluke zasnovane čisto i jednostavno na onome što je bilo u najboljem interesu za američki narod", rekao je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost za strateške komunikacije Džon Kirbi.

Američki zvaničnik rekao je za CNN prošlog vikenda da je u administraciji vladao oprez u vezi sa opisima neidentifikovanih objekata zbog okolnosti u kojima su oni uočeni.

"Ovi objekti nisu mnogo ličili i bili su mnogo manji od kineskih balona i nećemo konačnmo da ih identifikujemo dok ne uspemo da povratimo sve podatke sa njih, na čemu trenutno radimo", rekao je Kirbi.

U memorandumu piše da je objekat koji je u petak oboren iznad Aljaske bio "veličine malog automobila" i da nije sličan kineskom balonu koji je oboren iznad Atlanstkog okeana.

"U ovom trenutku nemamo više detalja o objektu, uključujući i kakav je pun obim njegovih mogućnosti, kakva je njegova namena ili poreklo", piše u memorandumu Pentagona.

Pentagon u dokumentu navodi da su u toku napori za "oporavak/eksploataciju" kako bi se pronašao objekat oboren na kanadskoj teritoriji Jukon, uz napomenu da i američki i kanadski zvaničnici pokušavaju da identifikuju ostatke.

Kanadski zvaničnici vode tu istragu, iako je FBI bio povezan da sarašuje sa njima, navodi se u dopisu.

"Ne treba pretpostaviti da su događaji proteklih dana povezani. Sada je prioritet oporavak i istraživanje objekta", naveo je Pentagon u memorandumu.

Video: Istina više nije negde tamo: Vanzemaljci postoje, potvrdio Pentagon i objavio snimke NLO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata Boki

    14. februar 2023 | 04:37

    Hmmm ...ovo sve sumnjivo?! Sta se sada sprema? Oci uprte u balone NLO,a Siriji niko nije pruzio pomoc? Da ti baloni ne donose nesto drugo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA