≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Umreću, plafon je pao preko mene": Mladić napravio jezivi snimak ispod ruševina, za dva sata desilo se čudo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Taha je ostao zatrpan u zgradi Zumrut, u kojoj je stradalo 47 ljudi. Kobnog jutra tinejdžera je probudio zemljotres i on je pokušao da pobegne, ali su na njega pala vrata. Taha je od siline udarca izgubio svest

  • 1
Turska, zemljotres Foto: Tanjug/AP

Taha Erdem (17) iz Adijamana izvučen je iz ruševina dva sata nakon što je na društvenim mrežama objavio svoj oproštajni snimak.

Mladić, koji je ostao zatrpan nakon razornog zemljotresa koji je 6. februara pogodio Tursku, bio je uveren da spasioci neće uspeti da stignu do njega. Zbog toga je snimio sebe i svoj "poslednji video", kako bi se oprostio od svojih najmilijih.

Samo dva sata kasnije njegovi rođaci su uspeli da stignu do njega i izvuku ga na sigurno.

Taha je ostao zatrpan u zgradi Zumrut, u kojoj je stradalo 47 ljudi. Kobnog jutra tinejdžera je probudio zemljotres i on je pokušao da pobegne, ali su na njega pala vrata. Taha je od siline udarca izgubio svest.

Kada je došao sebi čuo je svoje komšije kako dozivaju upomoć, ali nikog nije mogao da vidi, jer je i sam bio zatrpan. Uplašen da pomoć neće stići, uzeo je telefon i krenuo da se oprašta od svih.

"Umreću, plafon je pao preko mene. Kajem se zbog mnogih stvari i Boga molim da mi oprosti grehe", rekao je mladić u snimku.

Do kraja snimka Taha se neprekidno molio.

Iz ruševina su izvučeni i Tahini roditelji, koji su zadobili lakše povrede.


Nakon što je bio na sigurnom Taha je ispričao najgroznije iskustvo.

"Zadobio sam jaki udarac u glavu i ostao bez svesti. Kada sam oči otvorio, osetio sam se kao da sam u kovčegu. Plafon mi je pao preko leđa, noge su mi bile zatrpane. Prvo sam mislio da je san. Pokušao sam da se izvučem, ali nisam mogao. Onda sam pomislio na telefon. Bio mi je u ruci i odlučio sam da se snimim", ispričao je Taha.

On je rekao da je sve vreme snimka osećao potrese.

"Treslo se baš jako. Čuo sam buku sa donjih spratova, vrisku svojih komšija", ispričao je Taha.

Podsetimo, više od 41.000 ljudi izgubilo je život u potresu u Turskoj i Siriji. Spasilačke ekipe su i dalje na terenu i nadaju se da će uspeti da izvuku još preživelih.

Danas su stigle vesti da je 212 sati nakon potresa iz ruševina izvučena baka (77), dok su spasioci u 220. satu iz ruševina izvukli i ženu staru 42 godine.

Video: Još nekoliko dece pronađeno i spaseno u Turskoj: Mališani pet dana bili zarobljeni ispod ruševina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vapaj

    15. februar 2023 | 11:41

    🙏🙏🙏🙏🙏🙏 zivote ne treba mi nista sem mira i zdravlja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA