≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski spasioci se vraćaju iz Turske: Spasili tri osobe, pas Zigi bio velika pomoć na terenu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nažalost, pripadnici Specijalističkog tima pronašli su i tela 23 lica

  • 5

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva Republike Srbije nakon 8 dana, koji su nakon razornih potresa u Turskoj otputovali u tu zemlju da pruže pomoć, završili su svoje aktivnosti spasavanja i njihov dolazak u Srbiju očekuje se u petak.

"Tokom prethodnih dana srpski tim neprekidno je učestvovao u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina, pružao podršku lokalnim, ali i drugim timovima na terenu. Tokom svog angažovanja, srpski spasilački timovi spasili su tri lica, jednu 17-godišnju devojku nakon 108 sati pronašao je i izvukao iz ruševina naš tim kao i 2 lica koja su locirali pomoću specijalne opreme i uz pomoć psa Zigija, koji je umnogome doprineo celoj akciji spasavanja", navodi se u saopštenju MUP-a.

Nažalost, pripadnici Specijalističkog tima pronašli su i tela 23 lica.

Četrdesetpet vatrogasaca-spasilaca sa spasilačkim psom Zigijem, spasilačkom opremom i 9 vatrogasnih vozila iz Beograda, Kragujevca, Bora, Novog Sada, Valjeva, Užica i Niša, upućeni su po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, odmah nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku kako bi pomogli prijateljskom narodu u Turskoj.

Video: Čuli je kako tiho doziva pomoć: Pogledajte podvig srpskih heroja koji su izvukli devojku iz ruševina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA