Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikole nema skoro 3 nedelje, policija na udaru zbog ličnih stvari koje je otkrila o nestaloj majci

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši detektiv rekao je da je policija potpuno uništila reputaciju majke otkrivanjem njenih problema sa alkoholom

  • 0

Britanska policija suočava se sa kritikama i optužbama da je prebacila krivicu na žrtvu nakon što je otkrila lične borbe sa kojima se suočavala Nikola Bali. Majka dvoje dece nestala je pre skoro tri nedelje.

Policija Lankašira je u sredu uveče saopštila da se nestala majka suočila sa "značajnim problemima sa alkoholom" izazvanim "borbom sa menopauzom".

"Ove borbe su se ponovo pojavile tokom poslednjih meseci. Ovo je izazvalo neke prave izazove za Pola i porodicu", dodaje se u saopštenju i ukazuje na partnera Nikole, Pola Ansela.

To je puno više detalja nego što su detektivi otkrili na konferenciji za medije nekoliko sati ranije, kada su jednostavno pominjali "ranjivosti" zbog kojih se vodi kao nestala osoba sa "visokim rizikom".

Odluka policije Lankašira da otkrije privatne informacije o nestaloj majci naišla je na kritike javnosti, kao i pojedinih poslanika.

Bivši detektiv Martin Anderhil rekao je za Sky News da je policija potpuno uništila reputaciju majke otkrivanjem njenih problema sa alkoholom.

On je istakao da nikada do sada nije video da je objavljeno toliko detalja u vezi sa slučajem nestale osobe i da moramo da se zapitamo zašto ih policija sada objavljuje.

Nikola je nestala 27. januara dok je šetala psa pored reke i otada nije viđena.

"Razumljivo je zašto neki ljudi govore da prebacuju krivicu na žrtvu kako bi sačuvali sopstvenu reputaciju. Nije mi jasno zašto su uradili to", rekao je on.

Raniji policijski poziv

Policija je otkrila da su bili u kući Nikole nekoliko nedelja pre nego što je nestala kako bi je proverili. Prema rečima Anderhila, to zahteva drugu liniju istrage.

"Jasno je da ovo nije bio scenario porodičnog zlostavljanja ili scenario pijane osobe - to je bio incident mentalnog zdravlja koji je Nikola pretrpela", rekao je on.

Nikola je poslednji put viđena u 9.10 sati 27. januara dok je šetala uobičajenom rutom sa psom pored reke.

Njen telefon, i dalje ulogovan u poziv na poslu, pronađen je oko 20 minuta kasnije na klupi, dok je njen pas lutao okolo.

Otkako je nestala, veliko interesovanje javnosti i medija rezultiralo je, kako je policija opisala, "lažnim informacijama, optužbama i glasinama".

Policija za sada nije pronašla više tragova.

Video: Rekonstrukcija misterioznog nestanka beograđanke Ane Volš u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA