Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski pozvao Zapad da požuri s isporukom oružja Ukrajini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski je Ukrajinu uporedio sa Davidom, a Rusiju sa Golijatom

  • 13
Volodimir Zelenski Foto: Profimedia/Abaca Press

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas lidere na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da požure sa realizovanjem sporazuma, isporuka i odluka.

"Odglaganje je bilo i uvek će biti greška. Moramo ubrzati, moramo ograničiti ruske potencijale. Brzina nema alternativu jer je brzina ta od koje zavisi život", rekao je Zelenski na konferenciji putem video-linka, prenosi CNN.

Prema njegovim rečima, dok Kijev i Zapad pregovaraju o jačanju odbrambene savremenim tenkovima, "Kremlj razmišlja o načinima da zadavi Moldaviju", kazao je Zelenski.

On je istakao da je očigledno da Ukrajina neće biti poslednja stanica, kako je rekao, "invazije" predsednika Rusije Vladimira Putina i da je od vitalnog značaja da Zapad ne odlaže isporuke oružja da bi pomogao Ukrajini da odbije ruske snage.

"On će nastaviti svoje kretanje do kraja... uključujući sve druge države koje su u nekom trenutku bile deo Sovjetskog bloka", rekao je Zelenski. On je, međutim, naglasio da ne misli da Rusija može da pobedi.

Zelenski je Ukrajinu uporedio sa Davidom, a Rusiju sa Golijatom u biblijskoj priči u kojoj pobeđuje David, naoružan kamenom i praćkom. On je kazao da je David pobedio Golijata delovanjem, a ne razgovorom i da Golijat nema šanse.

Video: Zelenski stigao u Evropski parlament, dočekala ga Mecola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    17. februar 2023 | 16:57

    Možeš da dobiješ šta hoćeš GOTOV SI🦍 NEMA VIŠE IZMIŠLJENE UKRAJINE!!!

  • Ovaj se bori

    17. februar 2023 | 17:26

    Da se sto vise ubije pravoslavaca nevidjeni fasista

  • oko

    17. februar 2023 | 16:28

    Pa da je narod pametan da te oni smene pre nego sto vas rusi zgaze spasli bi mnogo zivota ,ti idi po belom svetu i kukaj za oruzije a narod nrka gine tako je lako ratovati ,uzmi se u pamet i orekidaj ovo rusi sami nece jer je sila koja ne sme da se podceni a vi ste bre mali svi ce te izginuti,sta vam je sa glavom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA