≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi detalji iznenadne posete Bajdena Kijevu, oglasila se i Bela kuća: "Putin je pogrešio"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski je nakon razgovora rekao da će vojna podrška biti vredna 500 miliona dolara, a više detalja biće objavljeno u utorak

  • 4
Džo Bajden, Volodimir Zelenski

Foto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

Američki i ukrajinski predsednik Džo Bajden i Volodimir Zelenski razgovarali su u Kijevu o oružju dugog dometa i novom paketu vojne pomoći, saopštio je ukrajinski predsednik.

Predsednik SAD doputovao je jutros u iznenadnu posetu Kijevu.

Govoreći nakon što su održali razgovore, Zelenski je rekao da će vojna podrška biti vredna 500 miliona dolara, a više detalja biće objavljeno u utorak.

Oglasila se i Bela kuća nakon što je Bajden stigao u Kijev.

"Dok se svet priprema da obeleži godinu dana od ruske brutalne invazije na Ukrajinu, danas sam u Kijevu da bih se sastao sa predsednikom Zelenskim i potvrdio našu nepokolebljivu posvećenost ukrajinskoj demokratiji, suverenitetu i teritorijalnom integritetu. Kada je Putin započeo svoju invaziju pre skoro godinu dana, mislio je da je Ukrajina slaba i da je zapad podeljen. Mislio je da može da nas nadživi. Ali je pogrešio.

Danas se u Kijevu sastajem sa predsednikom Zelenskim i njegovim timom radi proširene diskusije o našoj podršci Ukrajini. Najaviću još jednu isporuku kritične opreme, uključujući artiljerijsku municiju, protivoklopne sisteme i radare za vazdušno osmatranje, kako bi se zaštitio ukrajinski narod od bombardovanja iz vazduha. Kasnije ove nedelje objavićemo dodatne sankcije protiv elita i kompanija koje pokušavaju da izbegnu ili popune rusku ratnu mašinu", navodi se u saopštenju.

Bela kuća je dodala da će paket uključivati municiju HIMARS, protivoklopne sisteme i radare za vazdušni nadzor.

"Tokom prošle godine, SAD su izgradile koaliciju nacija od Atlantika do Pacifika kako bi pomogle u odbrani Ukrajine uz neviđenu vojnu, ekonomsku i humanitarnu podršku - i ta podrška će trajati", navodi se u saopštenju Bele kuće.

Video: Džo Bajden stigao u iznenadnu posetu Kijevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    20. februar 2023 | 12:28

    Ovaj vic je nemoguć, ali lepo zvuči : Došao Putin kod Bajdena u posetu, i on ga uvede u prostoriju rezidencije u kojoj je bio klavir. " Gospodine Putine, svirajte, samo nemojte da dirate ovu crvenu dirku na kraju" i ode on. Svira Putin, ali ga kopka ova crvena Dirka. Reši on da je pritisne, i kada je to uradio padne poklopac i udari ga po prstima. Završi se poseta, ništa nije rekao Bajdenu, i ode u avion. Sledeće godine dolazi Bajden u Moskvu, u uzvratnu posetu. Isto tako klavir, crvena Dirka i upozorenje Bajdenu da je ne pritiska. Kopka i njega zašto i pritisne on, ono ništa. Pritisne opet, više puta, ništa se ne dogodi. Kad je odlazio kaže on Putinu " Gospodine Putin, hvala vam, i svima ću pričati kad se vratim u Ameriku kako ste bili fer". - " U koju, bre Ameriku?

  • moki

    20. februar 2023 | 12:57

    Opet divljaju kauboji!!! Orvorili Pandorinu kutiju sa Srpskim Kosmetom pa sad kad Rusi cepaju oni cmizdre i salju Ukrajince u smrt.. Ovaj svet je postao sprdnja budala na vlasti sa ostatkom civilizacije..Sramota!!!

  • Stanlio I olio

    20. februar 2023 | 13:40

    U zagrljaju😂😀😂😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA