Vreme čitanja: oko 2 min.

Angela Merkel "žrtva" ruskih šaljivdžija: Zvali je i predstavili se kao bivši predsednik Ukrajine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Merkelova i bivši francuski predsednik Fransoa Oland posredovali su u mirovnom sporazumu sa Porošenkom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom 2015. godine

  • 0
Angela Merkel Foto: Tanjug/AP

Ruske šaljivdžije Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus) uspeli su da telefonom kontaktiraju Angelu Merkel, predstavljajući se kao bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko kako bi razgovarali o dešavanjima u Ukrajini i Belorusiji, saopštili su danas iz kancelarije Merkelove.

U saopštenju se navodi da je bivša nemačka kancelarka primila poziv 12. januara od nekoga ko se predstavio kao Porošenko, a u razgovoru je pomagao njemačko-ukrajinski prevodilac iz jezičke službe nemačkog Ministarstva spoljnih poslova, pišu Vijesti.me

Dvojac šaljivdžija, poznat po podvalama mnogim poznatim ličnostima i političarima, objavio je na svom Telegram nalogu djelove snimka razgovora na kojima se čuje kako Merkelova kaže ono što je više puta ponovila "da je kritikovani mirovni sporazum iz Minska kupio dragoceno vreme Ukrajini".

Ona je, takođe, kritikovala represiju u autokratskoj Belorusiji.

Merkelova je, kako se navodi u saopštenju iz njene kancelarije, naknadno obavestila ministarstvo o "utisku koji je stekla o pozivaocu tokom poziva", ali nije precizirano o kakvom utisku.

Merkelova i bivši francuski predsednik Fransoa Oland posredovali su u mirovnom sporazumu sa Porošenkom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom 2015. godine.

Žrtve Kuznjecova i Stoljarova bili su i nekadašnji premijer Crne Gore Duško Marković i njegov partijski šef i aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i bivši premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

Ruske šaljivdžije su 2022. prevarile i poljskog predsedcnika Andžeja Dudu.

Podsetimo, jednog od najboljih britanskih muzičara Eltona Džona, pozvao je lažni Vladimir Putin, a on koji je jedva to dočekao, odmah se pohvalio na Instagramu.

Naime, popularnog muzičara pozvale su najpoznatije internet šaljivdžije u Rusiji, poznati kao Vovan i Leksus predstavivši se kao Putinovi portparoli i ponudili mu da se vidi sa predsednikom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Ni ne slutivši da je nasamaren, Elton Džon se odmah pohvalio na Instagramu.

- Zahvaljujem predsedniče Vladimire Putine što ste odgovorili na poziv i razgovarali danas sa mnom telefonom - napisao je Džon ispod fotografije ruskog lidera koju je takođe postavio na Instagram.

Njegovo zadovoljstvo, po svemu sudeći, nije dugo trajalo, s obzirom na to da se vrlo brzo oglasio zvanični Kremlj.

- Predsednik Rusije Vladimir Putin nije razgovarao telefonom s britanskim muzičarem Eltonom Džonom, ali je spreman da s njim raspravlja o problemima seksualnih manjina, ako on to zatraži - saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Video: Silazi sa vlasti, pa uzjahala konja: Merkelova dobila zlatni spomenik koji krije zanimljiv detalj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA