Vreme čitanja: oko 1 min.

Malena Aja, rođena u ruševinama, konačno usvojena: Dobila i novo ime sa jakom simbolikom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beba je predata rođacima pošto je DNK test utvrdio da su u biološkom srodstvu

  • 1
beba Aja, Afra Foto: Tanjug/AP

Malena Aja, beba koja je rođena pod ruševinama nakon zemljotresa u Siriji izašla je iz bolnice i stigla u svoj novi dom, pošto ju je usvojila porodica tetke.

Tetka i teča su je usvojili i dali joj novo ime Afra, u spomen na njenu pokojnu majku koja je preminula u zemljotresu zajedno sa suprugom i četvoro dece.

Dan pošto je spasena u bolnici su novorođenčetu dali ime Aja, što na arapskom ima više značenja, između ostalih "čudo" i "dar".

Priču o devojčici koja je rođena preneli su svetski mediji, a ljudi iz celog sveta javljali su se sa željom da je usvoje. Ipak, rođaci su, uprkos teškim uslovima u kojima žive, rekli da je najbolje da dete bude sa porodicom.

Afrin teča Halil al-Savadi sada živi sa rođacima u gradu Jinderis na severu Sirije pošto je i njegova kuća srušena u zemljotresu. Al-Savadi i njegova žena imaju četiri ćerke i dva sina.

"Ona je sada moje dete. Neću je razdvajati od svoje dece. Biće mi draža od njih jer će biti uspomena na njenog oca, majku i braću", rekao je Al-Savadi za AP.

On je rekao da se nekoliko dana pošto se Afra rodila, njegova žena porodila i rodila ćerku.

Dok je bila u bolnici Afru je dojila žena direktora bolnice u Afrinu. Porodica i nadležni organi strahovali su da bi devojčica mogla biti oteta iz bolnice naročito posle upada naoružanih napadača.

Iz bolnice je saopšteno u ponedeljak da je Afra predata tetki i teču pošto je DNK test utvrdio da su u biološkom srodstvu.

"Bilo je tužno i neke babice su plakale kad je otpuštena iz bolnice", rekao je doktor Hani Maruf koji se brinuo o maloj devojlici koja je sada u dobrom zdravstvenom stanju.

Video: Beba rođena u ruševinama nakon zemljotresa, ali je već postala siroče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    21. februar 2023 | 10:18

    Neka vam svima dani budu protkani istinskom radošću, uspesima i blagostanjem ❤️❤️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA