Vreme čitanja: oko 1 min.

Državna duma jednoglasno usvojila Putinov predlog o suspenziji START-a

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin je u utorak u svom obraćanju Saveznoj skupštini saopštio da Rusija suspenduje svoje učešće u novom START ugovoru, ali da se ne povlači iz njega.

  • 4
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Donji dom ruskog parlamenta (Državna duma), usvojio je danas jednoglasno predlog zakona predsednika Vladimira Putina o obustavljanju učešća Rusije u Sporazumu o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START).

Prema dokumentu koji je Državnoj dumi podneo Putin, Rusija suspenduje svoje učešće u sporazumu i predsednik će doneti odluku o njegovom obnavljanju, a zakon će stupiti na snagu danom zvaničnog objavljivanja, prenosi Tass.

"Nacrt federalnog zakona predviđa da Rusija suspenduje Sporazum između Rusije i SAD o merama za dalje smanjenje i ograničavanje strateškog ofanzivnog naoružanja koji je potpisan u Pragu 8. aprila 2010. godine", navodi se u tekstu obrazloženja zakona.

Putin je u utorak u svom obraćanju Saveznoj skupštini saopštio da Rusija suspenduje svoje učešće u novom START ugovoru, ali da se ne povlači iz njega.

Video: Putin: Zapadne zemlje su bile dvolične kad su uništavale Jugoslaviju! Čast za njih ne postoji!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    22. februar 2023 | 15:34

    ŽIVELA RUSIJA ŽIVEO PUTIN.

  • Samo tako

    22. februar 2023 | 16:26

    Evo kako hitlerova nemacka propada u januaru inflacija 8,7% I dalje raste struja skuplja 25,7%,hrana 20,2%,ulje za grejanje 30,6%,drva 49,6% I plin 51,7% e to su podaci friski to im je sve sto su zadojeni mrznjom prema pravoslavlju I ostalim verama I narodima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA