Vreme čitanja: oko 1 min.

Sofija drži u rukama sveću, njene plave oči su pune suza: Potresne slike uoči godišnjice rata u Ukrajini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ozbiljno lice devojčice Sofije (13), sa plavim očima punim suza, privuklo je i pažnju fotografa, ali, nažalost, nimalo lepim povodom

  • 1
Sofija Ševčenko Roman Ukrajina rat sahrana Foto: Tanjug/AP

Dok se bliži godišnjica početka rata u Ukrajini, iz ove zemlje i dalje stižu potresne slike koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ozbiljno lice devojčice Sofije (13), sa plavim očima punim suza, privuklo je i pažnju fotografa, ali, nažalost, nimalo lepim povodom.

Sofija je u rukama držala sveću i stajala pored kovčega oca Romana na njegovoj sahrani u selu Bela Crkva u blizini Kijeva.

Pored nje je bila i njena neutešna majka Tamara, dok je porodica ispraćala oca na poslednje putovanje.

Njen otac Roman Ševčenko (40) bio je civil koji se pridružio Oružanim snagama Ukrajine kako bi branio svoju zemlju kada je počeo rat sa Ukrajinom 24. februara prošle godine.

Roman je ubijen 9. februara u Ugledaru, gradu u regionu Donjecka.

Video: Putin: Zapadne zemlje su bile dvolične kad su uništavale Jugoslaviju! Čast za njih ne postoji!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve oci isto placu

    23. februar 2023 | 09:34

    Zar nije rat u Ukrajini poceo jos 2014. kada su Amerikanci doveli neonaciste na vlast u Kijevu, protjerivanjem ruske populacije u Donbas i Lugansk, granatiranje stambenih zgrada, bolnica, vrtica. Spaljivanje 50 rusa penzionera u starackom domu u Odesi, a oni koji su uspjeli da istrce na ulicu do smrti su prebijani. Zar nije ovaj novinar malo zakasnio da se javi, pa Rusi imaju malu djecu, i imaju plave oci, ili to njemu nije vazno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA