Vreme čitanja: oko 1 min.

U Turskoj privedeno 500 ljudi u vezi sa urušenim zgradama u zemljotresima: Pritvor za njih 160

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za više od sto osumnjičenih se i dalje traga

  • 3
Policija, Turska, turska policija Foto: Profimedia

Sudovi u Turskoj odredili su pritvor za ukupno 160 osoba za koje je utvrđena odgovornost u vezi s urušenim zgradama u zemljotresima pogođenim regijama na jugu zemlje, prenosi Anadolija.

Prema informacijama dopisnika agencije, u istragama koje je državno tužilaštvo pokrenulo u vezi s objektima srušenim u zemljotresima ili kod kojih je uočena promena zoniranja privedeno je više od 500 osumnjičenih osoba.

Među privedenima, za 160 njih je određen pritvor, 175 je pušteno na slobodu uz izrečene mere zabrane, dok se za 132 još uvek traga.

Jedan deo osumnjičenih je pušten na slobodu. Tursku su 6. februara pogodila dva snažna zemljotresa u kojima je, prema poslednjim podacima, poginulo najmanje 42.000 ljudi.

Video: Policija objavila snimak zemljotresa od 7,8 Rihtera prošle nedelje: Zgrade se ruše, narod beži

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    22. februar 2023 | 22:05

    Sad bi trebali experti u svim Rep. kontrolisat zgrade koje su izgradjene od unistenja Yuge do sada, prije zemljotresa i tragedije, kako su izgradjene i kojim kvalitetom. Sve se fuseri i manje materiala se ugradjuje da se lopine sto vise obogate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA