Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljska isporučila prve "Leoparde" Kijevu: Tenkovi od danas u Ukrajini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljska je prva zemlja koja je ponudila "Leoparde" Ukrajinu i bila je vrlo kritična na neodlučnost Berlina da odobri isporuku tenkova koji su u posedu drugih zemalja

  • 25
Leopard 2 tenkovi Foto: Tanjug/AP

Poljska je isporučila prve tenkove "Leopard 2" Kijevu, rekao je danas poljski ministar odbrane Marijuš Blažčak, na godišnjicu napada Rusije na Ukrajinu.

"Od danas su poljski 'Leopardi' u Ukrajini", rekao je Blažčak tokom sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, ne precizirajući koliko je tenkova nemačke proizvodnje isporučeno Kijevu, preneo je britanski "Telegraf".

Poljska je prva zemlja koja je ponudila "Leoparde" Ukrajinu i bila je vrlo kritična na neodlučnost Berlina da odobri isporuku tenkova koji su u posedu drugih zemalja.

Za isporuku nemačkih tenkova, bez obzira koja zemlja ih poseduje, potrebna je saglasnost Nemačke. Poljski premijer Mateuš Moravjecki je posetio danas Kijev gde se susreo sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Video: Nemačka i SAD šalju tenkove Ukrajini, uporedili smo Leoparde i Abramse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojnik

    24. februar 2023 | 15:53

    Mene "naivnog" interesuje ko će rukovati tim tenkom? Ukrajinski vojnici? Pa to nije puška pa da se za deset minuta upoznaju kako se rukuje njom. Priče da su Ukrajinski vojnici obavili obuku za sva ta strana oružja su priče za one koji o softificiranom oružju znaju samo ono što su videli u video igrici. Uz oružje gospodo stižu i dobro obučeni vojnici NATO-a koliko god oni lagali da to nije istina.

  • mihailovic

    24. februar 2023 | 15:57

    Nuklearni armagedon uskoro pocinje

  • Jugo 45

    24. februar 2023 | 17:20

    Poljska je svesna da se u Ukrajini bije bitka za slobodu cele Istocne Evrope.Ko zna kakve apetite ima Putin?Nije mu vec odavno za verovati.Znaju to i Poljaci,i Balticke zemlje i druge zemlje u Evropz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA