≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena osuđena na 4 godine zatvora jer je 15 godina tukla i psihički zlostavljala muža: On je sve snimio!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muž je dokumentovao nasilje slikajući svoje povrede

  • 4
Nasilje u porodici, porodično, pijan muž, pijandura, pijanac, alkoholičar bije ženu, Foto-ilustracija: Shutterstock

Zvaničnica zadužena za zatvorsku reformu u Velikoj Britaniji našla se i sama iza rešetaka pošto je, navodno svog muža 15 godina fizički i mentalno zlostavljala što mu je ostavilo mentalne ožiljke "koji će trajati do kraja života".

Šeri Spenser, 45, osuđena je na četiri godine zatvora jer je život muža Ričarda pretvorila u pakao verbalnim napadima i svakodnevnim premlaćivanjem, prenosi Daily Mail.

Jednom prilikom vršila je nuždu na podu i terala ga da ga počisti, a drugi put ga je tukla vinskom flašom tako jako da mu je trajno unakazila uvo.

U izlivu besa govorila bi da je debeo, nazivala ga "glupanom" i pravila mu modrice i ogrebotine na licu koje je on šminkom prekrivao pre nego što bi izašao napolje.

On je pak, godinama tajno snimao video i audio zapise napada svoje žene na njega, a kada se umešala policija, predao je 43 slike svog lica u modricama, koje su snimljene u različito vreme, a nakon divljačkih napada koje je pretrpeo.

On je sebi slao slike a zatim ih brisao iz telefona kako njegova žena ne bi shvatila da je snimio njeno nasilje.

Na sudu se čulo da je Šeri Spenser majka tri mala deteta i da su se mnogi napadi na supruga dogodili u porodičnom domu.

Kao "velika ironija" okarakterisano je to što je Spenserova radila veoma mnogo na istraživanju uticaja zatvorskih kazni na porodicu.


Ona je imala visoku poziciju u britanskoj Službi za izvršenje sankcija i prijateljima je govorila da je čak imala sasanke sa bivšim premijerom Borisom Džonsonom.

Na suđenju, muž Ričard je isričao da je od od 2000. godine trpeo njene nasilne ispade bez obzira da li je bila pijana ili trezna. Na sudu je naveo da iako je bio viši i fizički jači od nje, nije želeo da joj uzvrati kada bi ga napadala.

Rekao je i da je postao gotovo imun na njeno fizičko zlostavljanje, iako je trpeo bolove.

Ipak, kako je kazao, mentalni ožiljci ostavili su trajne posledice.

Ovo porodično nasilje okočano je u junu 2021. godine kada je zabrinut socijalni radnik pozvao policiju da poseti ovu porodicu. Šeri Spenser je uhapšena tog dana zbog navoda o fizičkom zlostavljanju supruga.

On se na sudu u jednom momentu teško borio da zadrži suze dok je opisivao ovaj brak iz noćne more.

"Od septembra 2000. do juna 2021. Šeri me je stotinama puta fizički, mentalno i emotivno maltretirala", rekao je on na sudu.

Zlostavljanje je, kako je opisao, bilo skriveno od spoljnog sveta uključujući prijatelje i porodicu.

"Šeri je manipulisala sa mnom da sam poverovao da sam ja sam odgovoran i voljan da učestvujem u zlostavljanju. Tvrdila je da zaslužujem kaznu i da je to opravdana posledica činjenice da sam je nekako razočarao", svedočio je nesrećni muž.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    25. februar 2023 | 11:24

    Toga u Srbiji ima koliko hoćeš

  • Милош

    25. februar 2023 | 12:44

    Требала је 15 година, поштено би било, толико је он провео у њеном злостављању

  • Mlj1228

    25. februar 2023 | 11:26

    Od tih satanista me ništa neće iznenaditi, kao ni oni satanistički obredi u crkvi, sa rogovima sotone na glavi, navodno "modna kreacija"! Maltretiranih muškaraca, fizički i psihički od strane svojih žena, pogotovu na zapadu, ima na milione, ali se o tome ćuti kao i u ovom slučaju! Ako jedan maltretirani muškarac ode u policiju da prijavi maltretiranje, prvo bude ismejan od strane radnika državne bezbednosti muškaraca, ali i žena! Čudi me da u ovom slučaju nema ženskih reakcija, bar za sada?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA