≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nisam znao da ću voziti ovu mačku": Slavni bokser Kličko među prvima isprobao snagu nemačkog "Leoparda 2"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obećao je da će učiniti sve da pobedi Rusiju ove godine

  • 55
Vladimir Kličko Foto: Twitter/Printscreen/Klitcshko

Bivši olimpijski šampion u boksu u teškoj kategoriji Vladimir Kličko zamenio je rukavice za komande tenka "Leopard 2" koji je testirao na poligonu, javlja Daily Mail.

Ukrajinski vojnici učestvuju u obuci za upravljanje naprednim sistemom naoružanja pre raspoređivanja na bojno polje, a Kličko je na svojim društvenim mrežama objavio video snimak kako vozi tenk.

On je naveo da je njegov narod "snažan kao tenk" i zatim zahvalio Nemačkoj na njihovoj kontinuiranoj podršci ukrajinskom cilju.

- 24. februar, godinu dana kasnije. Pre samo godinu dana nisam ni pomislio da ću voziti ovu "mačku". Godinu dana rata u Ukrajini, godinu dana patnje. Takođe, već godinu dana naša snaga volje jača je nego ikada, jaka kao ovaj tenk - naveo je Kličko.

Poljska je već isporučila četiri "Leoparda" Kijevu, pošto je obučila posade kako da rade, održavaju i bore se koristeći veoma napredno oružje.

Poljska vlada takođe želi da obuči ukrajinske pilote da se bore koristeći borbeni avion F-16 proizveden u SAD, kako bi dodatno povećala pritisak na Vladimira Putina da naredi povlačenje svojih trupa.

Zapadne zemlje su se obavezale da će poslati niz teške odbrane u Ukrajinu, uključujući američki Abrams i britanski Čelendžer 2 kako bi se suprotstavili Putinovim T-72.

Govoreći na godišnjicu invazije u petak, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obećao je da će učiniti sve da pobedi Rusiju ove godine. Ukrajinci su proslavili odluku Zapada da pošalje naprednu odbranu na bojno polje.

U međuvremenu, u mnogim evropskim prestonicama održani su ulični protesti protiv rata povodom obeležavanja godišnjice, a nove sankcije Zapada bile su usmerene na ruske banke, vojnu industriju i pristup poluprovodnicima, dok je G7 zapretio da će ukoliko dođe do kršenja embarga uzvratiti "ozbiljnim troškovima".

Poljski premijer Mateus Moravicki naveo je dok je bio u poseti Kijevu da će ova zemlja uskoro poslati još tenkova i ponudio obuku ukrajinskih pilota za upravljanje borbenim avionima F-16, nakon što su zapadni saveznici podvukli svoju nepokolebljivu podršku.

Rusija je, međutim, nije popustila, a bivši predsednik Dmitrij Medvedev je izjavio je da je njegova zemlja spremna da svoju ofanzivu gurne "do granica Poljske".

Video: Nemačka i SAD šalju tenkove Ukrajini, uporedili smo Leoparde i Abramse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    25. februar 2023 | 22:58

    Odvratni folirant i ljigavac.

  • Dejan

    25. februar 2023 | 22:59

    Nećeš dugo da ga voziš.

  • Ivan

    25. februar 2023 | 23:20

    Kao prvo, nisu tebi poslali, nego tenkistima, pravim vojnicima a ne ti da se vozikas okolo. A kao drugo, zbog takvih kako ti i tvoj predsednik, zato ste tu gde jeste..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA