≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavni ukrajinski obaveštajac: Za proleće planirana nova kontraofanziva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj će biti zauzimanje okupirane teritorije

  • 13
Rusija Ukrajina vojska sukob civili Foto: Tanjug/AP

Zamenik načelnika ukrajinske vojne obaveštajne službe Vadim Skibicki izjavio je danas da je za proleće planirana nova kontraofanziva Ukrajine sa ciljem zauzimanja okupirane teritorije.

"Konkretan trenutak zavisi od niza faktora, uključujući isporuke zapadnog oružja", rekao je Skibicki, preneo je Dojče vele.

Skibicki je za nemačku medijsku grupu Funke naveo da je strateški vojni cilj Kijeva pokušaj da "zabije klin" u ruski front na jugu, između Krima i kopnenog dela Rusije.

Nije isključio mogućnost da će Ukrjaina izvoditi udare na skladišta oružja na teritoriji Rusije, posebno u Belgorodskoj obalsti.

"Odatle počinju napadi na Ukrajinu, to predstavlja pretnju na primer za Harkov" rekao je Skibicki, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, cilj najavljene kontraofanzive je "osloboditi sve okupirane teritorije Ukrajine, uključujući Krim".

"Zaustavićemo se tek kada obnovimo zemlju u granicama iz 1991. godine, naglasio je Skibicki.

Video: Nemačka i SAD šalju tenkove Ukrajini, uporedili smo Leoparde i Abramse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    26. februar 2023 | 10:55

    Samo se vi nadajte. Ako želite kraj da ljudi ne ginu onda morate onog zelenog privesti pravdi. On je najveći neprijatelj Ukrajincima.

  • Hogar

    26. februar 2023 | 11:27

    HAHAHAHA....TO STE OBECALI I PROSLI PUT....HAHAHAHA REALNO NECETE NI ULICU JEDNU OSLOBODITI ....NESTACETE....A TAKO I TREBA ZA FASISTIMA

  • general Ološ

    26. februar 2023 | 11:23

    Sve su oni lepo isplanirali, samo eto ako im neko to omogući. I ja bih išao na Maldive da izbegnem ovu srpsku zimu, ali zavisi od toga da li će mi neko platiti. Nego, ovakve izjave su samo izraz očaja i straha koji ih ubija. Svesni su i Zelenski i cela njegova zločinačka bulumenta da im nema života kad se ukrajinski narod osvesti, kad shvati šta su mu napravili. Sve i da im ostane nekakva zemlja, biće to pustinja od koje se neće moći živeti. Udruženi zločinački poduhvat SAD, NATO i ukrajinskih izdajnika je najveći zločin u 21. veku, a odgovarat će samo Zelenski i njegova ekipa. Taj strah ih tera da pričaju ovakve bajke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA