≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak hapšenja jednog od najtraženijih begunaca Europola: Hrvat "pao" kad je trebalo da se sretne s devojkom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija ga je smatrala vrlo opasnim beguncem

  • 1

Španska policija uhapsila je u Madridu jednog od najtraženijih begunaca sa Europolove liste. Reč je o Hrvatu J.M. kog policija progoni zbog zločina iz 2019. godine, piše Euro Weekly News.

Za muškarcem su tragale hrvatske vlasti jer je osumnjičen za učlestvovanje u tuči u kojoj je brutalno pretukao drugu osobu koja je zadobila prelome kostiju i ostala bez zuba.

Navodno je u Hrvatskoj vatrenim oružjem pokušao da ubije još jednog čoveka.

Beguncu se konačno ušlo u trag zahvaljujući saradnji policija iz više zemalja preko mreže ENFAST - Evropske mreže timova za potragu za beguncima.

Policajci su ga locirali u istočnoj Španiji nakon što su primili dojavu da je veliki deo božićnih praznika proveo na ostrvu Ibica nakon čega se preselio u Barselonu. Opsežna istraga, pokrenuta je u okviru mreže ENFAST, dovela je ranije ovog meseca španske policajce u Madrid.

Policajci su saznali da je Hrvat trebalo da se sastane sa svojom partnerkom u hotelu u centru Madrida 20. februara. Policajci su uspeli da iznenade čoveka i, kako su rekli, privedu ovog izuzetno opasnog begunca.

Tokom hapšenja, policajci su među njegovim stvarima pronašli lažna dokumenta za koje veruju da ih je koristio kako bi pobegao policiji i izbegao da ga otkriju.

Video: Brutalno hapšenje uz dimne bombe i prašinu: UKP naoružani do zuba pohapsili osumnjičene dilere


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA