≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminula Linda Kasabian

Vreme čitanja: oko 1 min.

Linda Kasabian bila je jedna od ključnih svedoka na suđenju Čarlsu Mensonu

  • 0
Sanduk, kovčeg Foto: Shutterstock

Linda Kasabijan, članica zloglasne kriminalne bande Čarlsa Mensona, preminula je u 73. godini.

Kako je saopšteno, Lina je preminula 21. januara u bolnici u Takomi u Vašingtonu, njeno telo je navodno kremirano, ali tačan uzrok smrti nije otkriven.

Izvod iz matične knjige umrlih, koji je pribavio TMZ, otkriva da je Kasabian promenila svoje prezime u kasnijem životu u "Chiochios" kako bi zaštitila svoj identitet nakon što je prekinula vezu sa kultom Čarlsa Mensona.

Nakon učešća u "dve noći haosa" u kojima je banda ubila sedam ljudi u Los Anđelesu u avgustu 1969, Kasabian je pristala da bude ključni svedok optužbe na suđenju Mensonu u zamenu za imunitet.

Tokom 18 dana svedočenja, Kasabian je opisala ubistvo Šeron Tejt, trudne glumice, supruge poljskog filmskog reditelja Romana Polanskog nakon što su članovi bande, uključujući nju, Čarlsa "Teksa" Votsona, Patrišu Krenvinkel i Suzan Atkins, ušli u kuću u kanjonu Benedikta.

Ona je svedočila da su Votson, Krenvinkel i Atkins smrtno ubili pet žrtava na mestu događaja, uključujući Tejt i njeno nerođeno dete, dok je Polanski bio u Evropi i snimao film.

Kasabian je negirala da je učestvovala u tom zločinu, ali je priznala da je bio vozač tokom druge noći napada, kada su Leno i Rosemari La Bjanka takođe ubijeni u svojoj kući.

Njeno svedočenje pomoglo je da se Menson i drugi članovi "porodice" osude za ubistvo koji su izvršavali njegova naređenja i kasnije osuđeni na doživotne kazne.

Podsetimo, Čarls Menson preminuo je 2017. u zatvoru od zastoja srca. U vreme smrti bolovao je od raka debelog creva.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA