Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je Andres, heroj koji je iz voza spasio 10 ljudi: Razbio prozor zapaljenog vagona, prošao skoro nepovređen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Broj poginulih u železničkoj nesreći u Grčkoj porastao je na 43

  • 0

Kako tragični broj žrtava stravične nesreće u Grčkoj raste, a anksioznost za one zarobljene ispod voza jača, objava lekara u Univerzitetskoj bolnici u Larisi Eris Tziastudis na Fejsbuku daje još jednu sliku tragedije u Tempiju.

Prema rečima administrativnog savetnika Lekarskog društva Larisa, svojim herojskim postupkom istakao se dvadesetogodišnji student kada je uspeo da sam razbije staklo i spasi najmanje deset mladih ljudi, mladića i devojaka.

Student Andreas Alikaniotis je izašao gotovo nepovređen iz 2. vagona i prkoseći opasnosti, ogromnoj vatri koja je gorela pored njega, želeo je da spase ljude. I uspeo je, prenosi protothema.gr

"Iako je danas nebo bilo ispunjeno anđelima, imamo sreću da među nama imamo zemaljskog anđela, dvadesetogodišnjeg studenta Andreasa Alikaniotisa, koji je izašao gotovo nepovređen iz 2. vagona. On je heroj jer rizikujući svoj život, uz ogromnu vatru pored sebe, nije napustio vagon već je uspeo sam da razbije staklo i spasio još najmanje desetoro dece, dečaka i devojčica. U današnjem mračnom danu, Andreas nam je pokazao da nova generacija Grka ima dobrotu, principe i moral! Čestitam moj lepi Andreas, čestitam roditeljima koji su te vaspitali!", navodi se u objavi.

Broj poginulih u železničkoj nesreći u Grčkoj porastao je na 43, saopštili su danas na brifingu predstavnici Vatrogasne brigade i policije.

Kako prenosi Ekatimerini, procenjuje se da će broj poginulih rasti.

Na lečenju su i 72 povređene osobe, od kojih je šest na intenzivnoj nezi.

Prethodno je grčka državna televizija ERT javila da se između 50 i 60 ljudi još vodi kao nestalo.

Do nesreće je došlo kada se međugradski putnički voz sa oko 350 putnika koji je iz Atine krenuo za Solun sudario sa teretnim vozom kod grada Larisa.

U Grčkoj je zbog tragedije proglašena trodnevna žalost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA