≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Anastasija i njene sestre prvi put putovale vozom, pred smrt napravile selfi: Poruka budi jezu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko su se radovale putešestviju govore i storiji na njihovim Instagram profilima, gde su postavljali nasmejane fotografije i snimke ulaska u voz

  • 0
Grčka, sudar vozova, nestale devojke Anastasija Plaki Foto: Tanjug/AP, Privatna arhiva

Cela Grčka tuguje za žrtvama stravične nesreće, koja se dogodila u utorak uveče, kada je kod Larise došlo do sudara putničkog i teretnog voza.

U sudaru je stradalo najmanje 47 osoba, a spasioci i dalje pretražuju smrskane vagone i područje oko pruge kako bi pronašli nestale i izvukli tela stradalih.

Među žrtvama su uglavnom mladi ljudi, starosti od 20 do 30 godina, koji su se nakon praznika vraćali na fakultete i posao u Solun. U jednom od vagona smrti bile su i Anastasija Plakija i njene sestre od strica, bliznakinje Tomi i Krisa, koje su nakon vikenda sa porodicom u Kalambaki krenule natrag na svoje fakultete.

Roditelji stradalih devojaka, braća Nikos i Dimitris, su nakon vesti o sudaru odjurili u Larisu da saznaju šta će sa njihovim ćerkama. Nažalost, uz pomoć DNK analize devojke su identifikovane, a očevima je rečeno da za njih nije bilo spasa.

Da tragedija bude još veća, sestre su se radovale putu, jer su po prvi put negde išle vozom. Do sada su se u grad uvek vraćale autobusom ili bi ih roditelji odvezli.

Koliko su se radovale govore i storiji na njihovim Instagram profilima, gde su postavljali nasmejane fotografije ulaska u voz.

U jednom od kratkih snimaka vide se bezbrižne tri devojke, nesvesne kakva će ih tragedija zadesiti.


"Možda jednom i stignemo na odredište", napisale su u komentarima na snimak.

Nažalost, oko 23 sata u utorak uveče, voz u kojem su bile se pri brzini od 160 na sat zakucao u teretni voz koji je dolazio iz kontra-smera. Od siline udara prva tri vagona su izletela iz šina i zapalila se.

Strahuje se da broj žrtava nije konačan, jer se još najmanje deset ljudi vodi kao nestalo.

Video: Snimak drona i traganje za preživelima: Jutro nakon stravičnog sudara vozova u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA