Vreme čitanja: oko 1 min.

Prigožin objavio novi snimak: Tvrdi da su na njemu Vagnerovci u Bahmutu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na snimku se vidi kako jedan od vojnika maše zastavom Vagnera, a trojica vojnika sviraju na instrumentima, aludirajući na neformalni nadimak grupe - muzičari

  • 2
Bahmut Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Osnivač Vagner grupe, Jevgenij Prigožin, objavio je u četvrtak snimak za koji tvrdi da je nastao u centru Bahmuta, koji je u poprištu intenzivnih borbi poslednjih nedelja.

Na snimku se vidi kako grupa naoružanih ljudi maše zastavom dok su oko njih ruševine.

"Momci se zafrkavaju, snimaju kućni video. Snimak je nastao u Bahmutu ovo jutro, praktično u centru grada", napisao je u opisu snimka.

Reuters je geolocirao snimak istočno od Bahmuta, oko 2 kilometra od centra grada, ali nije mogao nezavsino da proveri datum kada je snimljen.

Na snimku se vidi kako jedan od vojnika maše zastavom Vagnera, a trojica vojnika sviraju na instrumentima, aludirajući na neformalni nadimak grupe - muzičari.

Izveštava se da ukrajinske snage drže svoje položaje u Bahmutu, ali da su pod stalnim napadima ruskih trupa koje žele da ostvare svoju prvu veliku pobedu za više od pola godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA