Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi zaplet u slučaju "kanibala ubice": DNK analiza ljudskog mesa u koferu otkrila horor

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oskrnavljeno Alanovo telo pronađeno je u kući u kojoj je živeo sa majkom i dve sestre, a sumnja se da je bio žrtva kanibalizma

  • 0

DNK analiza ljudskog mesa, koje je pronađeno u koferu na aerodromu u Lisabonu, pokazala je da ljudski ostaci ne pripadaju Alanu Lopesu (21) iz Amsterdama, čije oskrnavljeno telo je pronađeno u njegovoj kući.

Podsetimo, na aerodromu u Lisabonu prošle sedmice je pronađen kofer sa ljudskim mesom, nakon čega je policija uhapsila Begolea Mendesa Fernandesa (26), zbog sumnje da je u Amsterdamu ubio Alana Lopesa. Međutim, DNK  pokazuje da ostaci pronađeni u koferu nisu Alanovi.

Oskrnavljeno Alanovo telo pronađeno je u kući u kojoj je živeo sa majkom i dve sestre, a sumnja se da je bio žrtva kanibalizma.

"U ponedeljak poslepodne 25-godišnji muškarac uhapšen je na aerodromu u Lisabonu u saradnji sa portugalskim vlastima. Osumnjičen je da je umešan u smrt 21-godišnjaka koji je pronađen u kući u ulici Vegastrat u severnom Amsterdamu u nedelju, 26. februara uveče", rekao je portparol holandske policije.

Policija je Fernandesa zaustavila i pretražila nakon što su posumnjali u legalnost njegove italijanske lične karte koju je pokazao prilikom kontrole.

Dodatni razlog za sumnju bilo je to što je na aerodrom stigao sa okrvavljenom odećom i "sumnjivim mesom" za koje su kasnije u laboratoriji otkrili da je ljudsko. Ipak, DNK se nije poklapao s Lopesovim, već je reč o za sad nepoznatoj žrtvi.

Fernandes je sada pod policijskim nadzorom u bolnici Santa Maria u glavnom gradu Portugala i očekuje se da će biti izručen Holandiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA