≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprečen atentat na Konstantina Malofejeva?

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Atentat na javnu ličnost, na predsednika upravnog odbora Cargrad grupe Konstantina Malofejeva, je sprečen", navodi se u saopštenju FSB-a.

  • 3
Konstantin Malofejev Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Ruski FSB tvrdi da je sprečio atentat na ruskog milijardera Konstantina Malofejeva, a za sve su, bez pružanja ikakvih dokaza, optužili Ukrajince.

"Atentat na javnu ličnost, na predsednika upravnog odbora Cargrad grupe Konstantina Malofejeva, koje su organizovale ukrajinske specijalne snage, je sprečen", navodi se u saopštenju FSB-a.

FSB tvrdi da je "organizator atentata" Denis Kapustin, ruskog državljanina koji živi u Ukrajini, a koga Rusija optužuje da je vođa ukrajinskih militanata.

Ruska služba tvrdi da su organizatori atentata planirali da postave eksploziv u automobil Malofejeva.

Konstantin Malofejev je ruski biznismen i predsednik nevladine promonarhističke organizacije Društvo za razvoj ruskog istorijskog obrazovanja Dvoglavi orao. Predsednik je upravnog odbora medijske grupe Cargrad, posvećene ruskom pravoslavlju i podršci predsednika Vladimira Putina.

Takođe je osnivač međunarodnog investicionog fonda Marshall Capital Partners, član upravnog odbora neprofitnog partnerstva Liga bezbednog interneta i predsednik dobrotvorne fondacije Svetog Vasilija Velikog.

On se nalazi na listi sankcija koje su uvele SAD, Evropska unija i Kanada od 2014.

Ukrajina je 2017. godine stavila Malofejeva na međunarodnu poternicu, optužujući ga za stvaranje i finansiranje ilegalnih paravojnih grupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    6. mart 2023 | 12:08

    "Bez dokaza", ali je zato dovoljno da ameri kazu za nesto kako "sumnjaju" ili "najverovatnije" pa da svi progutaju pricu.

  • Vuki

    6. mart 2023 | 14:39

    HAHAHAHAHA jel su ga sprecili da skoci kroz prozor?

  • Mihajlo

    6. mart 2023 | 12:07

    Kako bez dokaza? Postoje video snimci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA