Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je bivša misica koja je sa dečkom uhvaćena na granici Hrvatske i Crne Gore: Ukrali vina vredna 1,6 miliona

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oni su uhapšeni devet meseci nakon krađe i vraćeni u Španiju, ali nijedno vino nije pronađeno

  • 1
Priscila Guevara Foto: Miss Earth

Sud u Španiji osudio je bivšu meksičku misicu i njenog dečka na četiri i po godine zatvora zbog krađe vina u vrednosti od 1,6 miliona evra iz podruma luksuznog restorana. Oni su uhvaćeni na granici između Hrvatske i Crne Gore, dok vina nisu pronađena, prenosi Guardian.

U oktobru 2021. jedan od vlasnika hotela i restorana Atrio prijavio je nestanak 45 boca vina, uključujući i 217 godina staru bocu Château d’Yquema vrednu 350.000 evra. Policija je odmah raspisala poternicu za počiniocima koji su napustili Španiju nekoliko dana nakon krađe i bežali Evropom, a devet meseci kasnije njihovo bekstvo završilo se na granici Hrvatske i Crne Gore.

Par je osuđen za tešku krađu na četiri i po godine zatvora i moraju da plate 750.000 evra odštete, ali još uvek mogu da ulože žalbu na presudu. Na sudu su identifikovani kao Prisila Lara Gevara i Konstantin Dumitru, a istragom je utvrđeno da su zločin mesecima ranije pomno isplanirali.

Gevara i Dumitru posetili su hotel najmanje tri puta pre nego je žena napravila rezervaciju koristeći lažan švajcarski pasoš. Stigla je noseći samo ranac kad joj se na večeri pridružio muškarac koji nije bio prijavljen u hotelu. Pre odlaska u sobu, obišli su vinski podrum restorana.

Oko dva ujutro, Gevara je nazvala recepciju i zatražila salatu. Recepcionerka se u početku opirala jer je bila sama u noćnoj smeni i bilo joj je čudno što traži salatu nekoliko sati nakon obroka od 14 jela, ali je na kraju pristala da usluži gosta hotela. To je najverovatnije bio trenutak kad je Dumitru s recepcije ukrao karticu za otključavanje vrata.

Ključ koji je uzeo nije otključavao vrata podruma zbog čega je osumnjičeni nazvao ženu i zamolio je da ponovo recepcionerki odvrati pažnju. Nazvala je recepciju i ovaj put zatražila desert. Dok je zaposlena hotela posluživala zahtevnu Gevaru, Dumitru je uzeo glavnu karticu s recepcije.

Sudski dokumenti terete muškarca da je ušao u podrum i strpao 45 boca vina u ranac i dve sportske torbe. Par se iz hotela odjavio oko 5 ujutro, noseći sa sobom tri torbe u kojima su bila četiri hotelska peškira da bi sprečili udaranje boca jedne o drugu.

Tokom suđenja Dumitru je negirao optužbe.

"45 boca i četiri peškira ne staju u dve sportske torbe i ovaj čovek ne bi mogao da ih nosi tako lako", rekla je njegova advokatica Silvija Kordiba, dok je Gevara odlučila da ćuti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On

    7. mart 2023 | 18:19

    Kada izadju posle 4godine,ceka ih vise od milionče,negde tamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA