≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meksiko istražuje motiv napada na četiri Amerikanca: Oteli ih članovi narko kartela?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvojica Amerikanaca su pronađeni mrtvi

  • 0
Meksiko vojska Foto: Tanjug/AP

Sudski organi Meksika istražuju mogućnost da su otmicu četvoro Amerikanaca prošlog petka izveli članovi narko kartela.

Postoje sumnje da su trgovci verovali da Amerikanci zadiru u njihov teren, navodi se u internom vladinom dokumentu u koji je Rojters imao uvid.

Dvojica Amerikanaca, koje su meksički zvaničnici identifikovali pod imanima Šeid Vudard i Zindel Braun, pronađeni su mrtvi u drvenoj kolibi jugoistočno od Matamorosa, pograničnog grada u državi Tamaulipas, gde su u petak oteta četvorica Amerikanaca. Pored njih su bili njihovi preživeli saputnici, identifikovani kao Latavija Mekgi i Erik Džejms Vilijams.

Meksički zvaničnici, koji kažu da sprovode različite linije istrage, sastavili su kratak dokument u kom su sumirali otmice Amerikanaca i biografske podatke o njima.

Podaci s digitalnog dokumenta sugerišu da je napravljen u sredu i uključuje njihova imena, rođendane i adrese, kao i detalje krivične evidencije, a među njima su bile i osude za krivična dela u vezi s drogom protiv Brauna i Vuarda.

Napad na Amerikance mogao bi direktno biti u vezi sa trgovinom drogom, jer su njihovi napadači možda verovali da bi Amerikanci mogli da se time bave, navodi se u dokumentu.

Rojtersov pregled državnih zapisa u Južnoj Karolini otkrio je da je Vudard pet puta osuđivan između 2007. i 2016. godine za dela u vezi sa drogom.

Video: Ovako izgleda auto američke porodice koju je ubio meksički narko kartel

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA